Vorig jaar november troffen de ploegen elkaar ook. Toen werd het gelijkspel.
Vorig jaar november troffen de ploegen elkaar ook. Toen werd het gelijkspel. Archieffoto: Peter de Jong.

GHVV'13 laat zich weg zetten door Zuidland

Sport 261 keer gelezen

Zuidland - GHVV’13 had zich zomaar in de top kunnen nestelen door in de 1e helft tegen Zuidland effectiever te zijn in het benutten van de kansen.

Binnen 27 minuten had de Fusieclub zomaar op 3 - 0 voorsprong kunnen staan, maar het bleef maar bij die ene van Ferry van der Spuij met een mooi stiftballetje over de keeper heen. Na die goal zakte het spel bij GHVV’13 iets in en werd Zuidland beter en kreeg het twee kansen waar paal en keeper Davey in de weg stonden. De rust werd dan ook bereikt met een 0 - 1 voorsprong. Na de rust kwam GHVV’13 er in het eerste half uur niet aan te pas. Het liet zich achteruit drukken en de handelingssnelheid zakte ook weg. De spitsen stonden op een eiland omdat de middenvelders te druk waren om mee te verdedigen. Zuidland kwam in die periode dan ook terecht op een 2 - 1 voorsprong. Toen schoot GHVV’13 weer in gang om minimaal 1 puntje in deze derby te pakken. Met man en macht trok de ploeg van Rob Vuik ten aanval, wetende dat het achterin ruimte weg gaf. Even leek de gelijkmaker er te komen maar elke keer was de keeper aanwezig of er stond nog een been in de weg. In de slotseconde schoot Zuidland definitief de deur echt dicht door in een counter de 3 - 1 te maken.

Een gemiste kans voor de mannen van GHVV’13. Die moeten komende weekend de glamour weer oppoetsen thuis tegen het altijd taaie Rijnmond Hoogvliet Sport om 14.30 uur.