Ook de waterpolodames zijn weer van start gegaan.
Ook de waterpolodames zijn weer van start gegaan. Foto: PR

Gelijkspel voor Kempvis dames 1 tegen SVH 1

Sport 224 keer gelezen

Rotterdam - Afgelopen zomerperiode is er een herindeling in teams, selectie en trainingen geweest om binnen de Kempvis damesafdeling de selectielijnen meer aan te laten sluiten op de visie die trainers Bart Kok en Koos Smeding nastreven waardoor o.a. inpassen en meespelen van jeugd tot de standaard gaat behoren. Mark de Haan ontfermt zich opnieuw over de keepers. 

Na een lange voorbereidingsperiode (door Corona) waarin de hele zomer met elkaar is getraind was het dan eindelijk zo ver en kon dit weekend in de nieuwe samenstelling van zowel dames 2 (10-11 winst) als dames 1 worden gespeeld. 

Extra hoge chloordosering vanwege corona en zeer hoog badwatertemperatuur vormde naast de met taterbaltechniek schietende SVH dames de grootste uitdaging voor de Kempvis. Na met zoneverdediging te starten en 4-1 achter te komen door schoten van afstand werd omgeschakeld na een effectieve pressing en werd met vergelijkbare afstandschoten gescoord door Kempvis en de stand teruggebracht tot 5-5. Coach Koos Smeding was onder de indruk van de debuterende Nikki Stegers die met haar zwemsnelheid tot 2 keer toe de bal wist te bemachtigen tijdens het opzwemmen en zeer verdienstelijk inviel gedurende de wedstrijd.

Periodestanden: 1-4, 2-1,2-1, 0-0

Dames 1 selectie: Noemi van der Borcht, Melissa Huurman,Rebecca Imholz, Annouska Kans, Britt van Yperen, Annelot Klaassen (afwezig), Nina Vermeer,Merel Corpeleijn en Sacha Kinds. Jeugd: Nikki Stegers

Doelpunten Annouska Kans (2), Nina Vermeer (2), Merel Corpeleijn en Britt van Ijperen

Uit de krant