OACN pakt bekerwinst in laatste secondes

Sport 230 keer gelezen

Den Helder - Na een lange reis van zo’n twee uur kwamen de spelers van OACN Boys aan in Den Helder waar er voor het bekerduel tegen MSV Zeemacht was geloot.

De boodschap vooraf was duidelijk, laat deze lange reis niet voor niets zijn geweest en zorg ervoor dat de wedstrijd wordt gewonnen.

Dat plan begon goed in de eerste helft. OACN had het overwicht op de wedstrijd en wist Zeemacht goed onder druk te zetten. Ook verdedigend gaf het weinig weg. Het was dan ook verdiend dat OACN op voorsprong kwam, via een aanval op de zijkant werd de goal goed voorgetrokken en kon de bal voor open goal worden binnen getikt. Na deze goal verzwakte OACN wat en door twee zwakke momenten in verdedigend opzicht wist Zeemacht voor rust een voorsprong te nemen 2-1.

Na rust ging OACN verder vooruit voetballen, Zeemacht ving OACN diep op eigenhelft op en daardoor was het moeilijk een opening te vinden door de hechte defensie, werd deze wel gevonden dan stond de Zeemacht doelman een doelpunt in de weg. Na een aantal minuten in de tweede helft wist OACN zich dan eindelijk door de defensie heen te voetballen en scoorde zo de 2-2. Na de 2-2 bleef OACN het spel maken. Zeemacht creëerde via de counter en uit goede vrije trappen en corner variaties een aantal goede kansen, echter werden deze kansen niet tot doelpunten omgezet mede door slordigheid voor de goal en door een aantal goede reddingen van de OACN doelman. Toen de wedstrijd dreigde te eindigen in een gelijkspel en daarmee dus ook penalty’s kwam daar 30 seconden voor tijd de winnende treffer voor OACN, via een hard schot van een meter of 10 plofte de bal binnen in de rechter kruising 2-3. OACN bekert dus verder. De volgende tegenstander van OACN in de beker is eredivisionist ZVV Den Haag.