Afbeelding
PR

Spivo komt te laat op stoom

Sport 202 keer gelezen

Spivo Dames 1 heeft de competitie helaas niet kunnen beginnen zoals gewenst. Doordat het team te laat op stoom kwam kon er vanaf set 3 pas goed worden meegedaan met het spelletje van ODI. Maar opgeven staat niet in het woordenboek van Spivo waardoor de laatste set toch nog werd gewonnen en er één punt mee naar Spijkenisse werd genomen. 

Op zaterdag 19 september stond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Tegenstander was ODI uit Oost West en Middelbeers. Na een ruim uur in de auto te hebben gezeten kwam Spivo ruim op tijd aan in de sporthal. Er werd nog een drankje gedaan in de kantine, Monique sprak het team toe en ook werden de nodige bananen nog even weggewerkt. 

Tijdens de warming up, die soepeltjes verliep en waar er al veel mooie ballen werden geslagen, werd duidelijk dat de tegenstander zich ook goed had voorbereid. Dat beloofde een mooie pot te worden!

Spivo begon met Maaike, Lisa, Rachelle, Daisy, Zara, Alicia en libero Charlotte. In set 1 werd meteen duidelijk dat ODI alles goed op orde had, terwijl Spivo juist nog even moest wennen. Dit was helaas het algemene beeld van set 1 en 2. Spivo probeerde van alles, onder andere door het inbrengen van Kirsten, Willianne en Sabine, maar ODI was duidelijk de betere partij deze sets. Set 1 werd met 25-14 verloren en set 2 met 25-12. 

In set 3 kwam Spivo er beter in. De service werd beter en ook de verdediging stond alle ballen op te harken. Het geloof in het eigen kunnen nam hierdoor weer toe. Helaas konden de dames het aan het einde van deze set niet afmaken en werd de set verloren met 25-21. 

In set 4 waren ze zo gedreven dat het hen eigenlijk heel makkelijk af ging. Ze speelden hun eigen spelletje en opeens was Spivo het leidende team. De dames bewezen dat opgeven geen optie voor hen is en ze wonnen de laatste set met 19-25. 

De wedstrijd kon ondanks het verlies wel met een positief gevoel worden afgesloten. 

Komende zaterdag (26 september) speelt Spivo om 17.30 uur thuis tegen VC Volt D1. 

Spivo: Zara Keijzer, Alicia Mijnans, Maaike Mars, Charlotte de Graaf, Lisa de Wit, Willianne Tigelaar, Megan Korpershoek, Sabine van der Kuil, Kirsten Weijts, Daisy Stolk en Rachelle de Vos.
Coaching: Monique de Vroed, Ineke ‘t Hart en Michiel Tuitel.

Uit de krant