Archieffoto: Peter de Jong

GHVV'13 start met winst in Schiedam

Sport 275 keer gelezen

Schiedam - De eerste competitie wedstrijd van GHVV'13 was gelijk een graadmeter gezien de uitslagen die Kethel Spaland had genoteerd.

De start was voor beide ploegen een afwachtende houding en in het verloop van de 1e helft veranderde dat beeld eigenlijk niet. Wel kwamen er kansen voor beide teams en het dichts bij een treffer was de thuisploeg die via een vrije trap vanaf een meter of 20 de bal bijna in de beneden hoek zag verdwijnen maar Keeper Davey Bouman was zeer alert en plukte de bal nog van de lijn. Hierna kreeg GHVV'13 2 goede mogelijkheden maar ze gingen hier slordig mee om zodat de ruststand op een terechte 0 - 0 stond.

Na de rust een iets ander beeld .... GHVV'13 ging wat vroeger storen en ontregelde zo de opbouw bij de thuisploeg.

Kethel Spaland kwam in de 2e helft niet echt meer voor het doel van Davey Bouman.

Wel kreeg de ploeg van Vuik een hand vol kansen om de score te openen maar de eindpass was niet zuiver en als er dan op doel geschoten werd was het niet zuiver genoeg of de keeper van Kethel Spaland was op zijn post.

Naar gelang de wedstrijd vorderde kon Kethel Spaland zich onder druk van GHVV'13 uitspelen en het leek of deze wedstrijd in een brillenstand zou eindigen.

Een paar minuten voor tijd was dan toch de bevrijdende treffer voor de mannen van Vuik.

Twee corners achter elkaar en de laatste die werd niet goed weggewerkt en kwam weer bij de nemer van de corner die de baal weer in de zestien pompte en daar stond Ferry van der Spuij om de 0 - 1 binnen te koppen.

Niet veel later blies de arbiter voor het einde en kon de competitie start met een winstpartij worden gevierd.

Gezien de gehele wedstrijd een terechte uitslag zeker op basis van de 2e helft.

Volgende week de 1e competitie wedstrijd op het sportcomplex Guldeland, dan ontvangt GHVV'13 het Vlaardingse VFC om 14.30 uur