Afbeelding
PR Spivo

Spivo door naar de tweede ronde van de Nationale Beker

Sport 362 keer gelezen

Spijkenisse - Spivo Dames 1 is dankzij de 3-0 winst tegen NVC D1 door naar de tweede ronde van de Nationale Beker. Het niveauverschil tussen de twee teams was aanzienlijk waardoor Spivo geen moment in de problemen is gekomen. En daarmee zijn de dames het officiële seizoen met een goed gevoel gestart!

Eindelijk was het zover. Met de vijf P’s (positiviteit, plezier, passie, prestatie en positie) van coach Monique in het achterhoofd mocht Spivo Dames 1 haar eerste echte wedstrijd na maanden weer gaan spelen, dit keer tijdens de 1e ronde van de Nationale Beker. Helaas mocht ze door alle coronamaatregelen in de zaal geen publiek ontvangen, maar de harde kern zat in de kantine of achter zijn telefoon om de wedstrijd live te volgen. Allen dank hiervoor, de dames hebben de (digitale) aanmoedigingen zeker gevoeld. 

Voorafgaand aan de wedstrijd was er zoals gewoonlijk een positieve peptalk van coach Monique. De hoofdboodschap was duidelijk: die meiden een poepie laten ruiken. Nee grapje. Lekker gaan spelen en het beste uit jezelf halen was het belangrijkste, dan zou het goede volleybal vanzelf komen. Enthousiast en vol adrenaline begonnen ze vervolgens met de warming-up en tijdens het inslaan ging het er al vol passie aan toe. 

En dan eindelijk het moment waar de ploeg al zo lang naar toe werkte: De wedstrijd kon beginnen. Spivo begon met Maaike, Sabine, Rachelle, Daisy, Zara, Alicia en libero Charlotte. NVC had wat tegenslagen gehad omtrent het coronavirus en was daardoor niet helemaal compleet. Zij kregen gelukkig versterking vanuit het 2e damesteam. Helaas was het team hierdoor niet op volle oorlogssterkte. 

Spivo begon goed aan de wedstrijd, er werd goed geserveerd en harde en tactische punten werden afgewisseld. Langzamerhand liep Spivo weg van NVC. Opvallend was wel dat het eigen spelletje wat trager was dan normaal. Monique wees het team hierop tijdens de time-out en daarna ging de stroomversnelling erin. Eerste set: 25-10 winst. 

De tweede en derde verliepen redelijk gelijk. De servicedruk bleef goed, het spel was stabiel en er werden mooie punten gescoord. Kirsten, Willianne, Lisa en Megan werden ook ingezet en ook zij lieten zien dat Spivo duidelijk de betere partij was. Spivo was simpelweg on fire. Maar eerlijk is eerlijk, de tegenstander liet wat steekjes vallen waardoor het voor Spivo wel makkelijker werd gemaakt. Set 2 werd gewonnen met 25-9 en set 3 met 25-8. 

Een duidelijke 3-0 overwinning voor Spivo dus! Naast dat de ploeg blij was met de overwinning, konden de dames zich ook alvast verheugen op de bittergarnituur van coach Monique omdat ze de tegenstander twee sets onder de 10 hebben gehouden. Verbeterpunt voor de volgende wedstrijd: Monique mag zich niet meer bemoeien met het in- en uitroepen van de bal… 

Aanstaande zaterdag speelt Spivo  tegen ODI D1 in Oost West en Middelbeers. 

Spivo: Zara Keijzer, Alicia Mijnans, Maaike Mars, Charlotte de Graaf, Lisa de Wit, Willianne Tigelaar, Megan Korpershoek, Sabine van der Kuil, Kirsten Weijts, Daisy Stolk en Rachelle de Vos.
Coaching: Monique de Vroed, Ineke ‘t Hart en Michiel Tuitel.

Uit de krant