De wedstrijd tegen het Berkelse TOGB op sportcomplex Guldeland begint zaterdag om 14.30 uur Foto: Peter de Jong

GHVV'13 neemt laat afstand van Herkingen

Sport 293 keer gelezen

Herkingen - Zaterdag speelde GHVV'13 de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen en wel tegen Herkingen.

De start was veelbelovend en binnen 17 minuten stond de ploeg van Rob Vuik comfortabel op een 2 - 0 voorsprong door doelpunten van Clifford Robinson en Morris Gelderland. De eerste goal was een hele fraaie want de op de achterlijn staande Clifford kon de bal zo koppen dat de bal bij de 2e paal binnen viel. Het wachten was dus op een hoge uitslag die er wel inzat maar niet op de borden kwam.

Door een miscommunicatie achterin profiteerde Herkingen en bracht de spanning terug in de wedstrijd. Tot aan de rust waren er geen nieuwe ontwikkelingen zodat de 1 - 2 stand dan ook de ruststand was.

Na de rust een meer in balbezit zijnde GHVV'13 en dat kansen genoeg creëerde om zeker uit te lopen en de wedstrijd vroeg in de 2e helft op slot te gooien. Eenmaal kwam Herkingen nog dichtbij de gelijkmaker maar Erwin van Trigt was zeer alert en voorkwam erger. In de 87e minuut kwam Ferry van der Spuij eindelijk los van zijn tegenstander en gaf de bal op rechts die gelijk voor getrokken werd en Jonathan Fransica kopte de bal binnen. Een minuut later zorgde Herkingen door een eigen doelpunt voor de genadeklap. GHVV'13 won maar er zal het nodige moeten gebeuren om er meer uit te halen.