Binnenkort begint de voetbalcompetitie weer.

Spijkenisse en Egalité blijven in evenwicht

Sport 356 keer gelezen

Spijkenisse toonde zich de gehele wedstrijd sterker en kreeg in de eerste helft kansen genoeg om de wedstrijd te beslissen. Het vizier stond allerminst scherp. De fraaiste kansen werden om zeep geholpen. En als de armen van de aanhangers van Spijkenisse al halverwege in de lucht hingen, dan was er altijd weer die dekselse Jonathan Waterberg die de pret verstoorde.

Uiteindelijk gunde de neutrale toeschouwer Egalité het 0-0 gelijkspel, dat de transfervrije spelers, met een verleden bij een profclub, met pijn en moeite op het sportpark Jaap Riedijk uit het vuur sleepten. Al was het maar als beloning voor en eerbetoon aan doelman Jonathan Waterberg, die werkelijk alle ballen, die ook maar enigszins bij hem in de buurt kwamen, uit zijn doel ranselde. De Rotterdammer bracht de Spijkenisser voorwaartsen tot vertwijfeling en hield met kunst en vliegwerk zijn doel na negentig minuten ploeteren schoon.

Tijdelijk doelman
'Ik woon eigenlijk in Californië in de Verenigde Staten, waar ik bij United op het tweede niveau speel', lichtte Jonathan Waterberg een klein beetje zijn doopcel na zijn uitmuntende prestatie. 'Door de corona ben ik hier in Rotterdam terecht gekomen. De competitie in de States licht momenteel stil, maar ik hoop snel weer terug te keren en de draad op te pakken. Ik heb een contract dat nog een half jaar loopt.'

Aanvallend sterker
In het begin van de tweede helft was Spijkenisse gedurende tien minuten het spoor helemaal bijster en trok Égalité, dat qua uitstraling deed denken aan de banlieues in Frankrijk, zelfs ten aanval. Het gooide alle schroom van zich af, kroop uit de underdog positie en stelde doelman Michael Termijn op de proef. Niet voor lang echter want geschrokken herstelde Spijkenisse de verhoudingen.

De geschiedenis herhaalde zich vervolgens. Spijkenisse miste opgelegde kansen en mocht zelfs van geluk spreken toen tien minuten voor het eindsignaal de Spijkenisser lat een treffer van Egalité in de weg stond. "Toch vind ik dat Spijkenisse een aardige ploeg heeft', concludeerde de man van de wedstrijd Jonathan Waterberg, voordat hij onder de douche kroop. 'Als ik dat vergelijk met de derde en tweede divisieploegen, waar tegen wij gespeeld hebben, dan komt Spijkenisse er niet slecht vanaf. De verdediging staat, het middenveld creëert veel, alleen de afwerking nog.'

Spijkenisse-Egalité: 0-0
Spijkenisse: Michael Termijn, Yassire Hamdani, Anthony Bentem, Glenn Rijsdijk, Duane Tjen-A-Kwoei, Marc Ripmeester, Xander Buitenhek, Alessandro Franzoso, Ruperto Dorothea (60' Demi Gosepa), Michael van Dommelen (60' Julien Gret), Ryan Purvis.

Bijzonderheden: Voor de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van de vader van Marvin van der Pluijm