Barendrecht doeltreffender dan Spijkenisse

Sport 300 keer gelezen

Spijkenisse - Door de vele wissels van spelers blijft het nog immer gissen over de ware kracht van de teams. Zo trokken zowel Spijkenisse als Barendrecht een rookgordijn op in de onderlinge confrontatie, die door de derde divisionist met 1-4 werd gewonnen.

De trainers Marco van Rijn en Richard Elzinga gebruikten allebei meer dan twintig voetballers; hetgeen de onderlinge samenhang in de ploegen niet altijd ten goede kwam.

De ontmoeting begon later. De scheidsrechter werd onderweg opgehouden door een file en ook Peter de Lange van Barendrecht liet telefonisch weten te laat op het sportpark Jaap Riedijk te zullen verschijnen vanwege een onvoorziene sluiting van de Beneluxtunnel. Noodgedwongen koos oefenmeester Richard Elzinga eieren voor zijn geld en zette Daniel Esajas in de basis. De van een langdurige blessure terugkerende aanvaller bedankte zich prompt voor het verkregen vertrouwen en scoorde als blijk van waardering eerst met een droge knal en even later uit een bekeken schot. In de 37e minuut ging Elzinga weer over tot de orde van de dag en bracht De Lange binnen de lijnen als blijk van waardering voor Esajas.

Een vers Spijkenisse probeerde direct na de start van de tweede helft het tij te keren doch kreeg de deksel op de neus door een misrekening van de ingevallen doelman Giovanni de Man. De Spijkenisser doelman liet bewust de rechterflank vrij bij een vrije trap, die door Ugur Altintas zou worden genomen. Altintas nam die uitnodiging gretig aan en mikte het leder laconiek in de vrijgelaten hoek: 0-3. Spijkenisse voetbalde redelijk maar creëerde nauwelijks kansen. In de zestigste minuut hield William Darjij de Barendrechtse defensie bezig, zag Daan Bourgonje vrijstaan, die het leder in de rechterbenedenhoek prikte: 1-3. Terwijl de Spijkenisser rasoptimisten opperden dat de kansen voor een gelijkspel in de tweede helft tot de reële mogelijkheden behoorde, aasde Barendrecht op de genadeklap. Vijf minuten voor het eindsignaal deelde Peter de Lange die uit zodat Spijkenisse terecht, gezien het vertoonde spel de eerste helft, de tweede helft en de gehele wedstrijd, verloor.

Spijkenisse-Barendrecht 1-4 (0-2). 18' en 26' Daniel Esajas 0-1 en 0-2, 49' Ugur Altintas 0-3, 63' Daan Bourgonje 1-3, 88' Peter de Lange 1-4.

Spijkenisse 1ste helft: Michael Termijn, Yassire Hamdani, Anthony Bentem, Glenn Rijsdijk, Richard de Koomen, Marvin van der Pluijm, Ryen Purvis, Julien Gret, Danny Groos, Marc Ripmeester, Xander Buitenhek.

Spijkenisse 2e helft: Giovanni de Man, Robert Michilsen, Justin Tromp, Giovanni Davidse, Noah Harms, Daan Bourgonje, Tyron Zuidgeest, Alessandro Franzoso, William Darjij, Michael van Dommelen, Ruperto Dorothea.