Afbeelding
Foto: Dan Rolandus

Kevin Inkelaar twaalfde in Route Occatanie

Sport 100 keer gelezen

Rocamadour (Fr.)- Kevin Inkelaar heeft in de derde etappe van de 44e editie van La Route d'Occitanie-La Dépêche du Midi (UCI 2.1) een verrassende twaalfde plaats behaald.

De Abbenbroeker, die uitkomt voor de WorldTour formatie Bahrein-McLaren, reed in de bergrit van Saint-Gaudins naar de Col de Beyrède over 164 kilometer met cols als de Port de Bales en de Col de Peyresourde in dienst van de Spanjaard Rafael Valls, Kevin Inkelaar moest in de 11 kilometer lange slotklim naar de Col de Beyrède toppers als onder andere Tourwinnaar 2019 en etappewinnaar Egan Bernal, Pavel Sivakov (beiden Ineos), Thibaut Pinot (Groupama-FDJ), Bauke Mollema (Trek-Segafredo), Warren Barguil (Team Arkéa Samsic), Richie Porte (Trek-Segafredo) en Romain Bardet (AG2R La Mondiale) laten gaan. Egan Bernal werd eindwinnaar van de Route Occatanie. Kevin Inkelaar eindigde op plaats 36 en hield daarmee viervoudig Tour de France winnaar Chris Froome één plaats onder zich.

Roel van Sintmaartensdijk
Roel van Sintmaartensdijk zal in 2021 uitkomen voor de continentale wielerploeg VolkerWessels-Merckx, bij welke ploeg ook zijn broer Daan fietst. De 19-jarige Zuidlander rijdt dit jaar bij de opleidingsploeg van Team Reggeborgh. 'Ik ben uiteraard heel blij met deze kans. Ik heb bij Wielerteam Reggeborgh al eens kunnen proeven van het koersen als belofte en ik kijk uit naar volgend jaar. Het VWMCT is een erg sterke ploeg waar ik veel kan leren op het continentale niveau.' Allard Engels is gecharmeerd van de jonge Zuid-Hollander. 'Mede door het stoppen van het Wielerteam Reggeborgh in 2021, hebben wij gekozen om de aanvulling uit dit team te laten komen. We zijn ook blij dat we vanuit het opleidingsteam Reggeborgh toch een renner kunnen laten doorstromen. Hierbij is de keuze op Roel van Sintmaartensdijk gevallen. Een meer dan getalenteerde renner die in de wedstrijden, maar zeker ook in de trainingen, een zeer goede indruk heeft achtergelaten.'


Uit de krant