Daan Bourgonje maakte vanaf afstand de winnende treffer voor Spijkenisse in het duel met Rijsoord, dat met 2-1 werd gewonnen.
Daan Bourgonje maakte vanaf afstand de winnende treffer voor Spijkenisse in het duel met Rijsoord, dat met 2-1 werd gewonnen. Foto: Peter de Jong

Spijkenisse pakt de punten, Feyenoord de periodetitel

Sport 299 keer gelezen

Spijkenisse – Hoe gek kan een seizoen lopen? Spijkenisse is nog volop bezig om zich uit de onderste deel van de competitie te spelen en zaterdag had de ploeg van Peter Wubben een taaie tegenstander aan Rijsoord.

Toch kwam Spijkenisse slechts één doelpunt tekort om een periodetitel te pakken voor promotiewedstrijden aan het einde van het seizoen. Veel belangrijker voor Spijkenisse was de 2-1 (0-0) winst die de ploeg behaalde, waarmee het drie punten afstand nam van Rijsoord.

Slappe start
De start van beide ploegen was niet goed te noemen. Je kon aan beide ploegen merken dat men niet wilde verliezen. Het duurde tot negen minuten voor de thee voordat Spijkenisse haar eerste kans kreeg. Het was Van der Pluijm die het net bij doelman Ragip Özrak niet kon laten bollen. Kort voor de pauze was het Spijkenisse dat dacht op voorsprong te komen, maar Yassire Hamdani kopte op de lat. Spijkenisse had een overwicht voor rust, maar na rust liep het aan twee kanten allemaal makkelijker. Binnen tien minuten kwam Spijkenisse op voorsprong. Invaller Ruperto Dorothea probeerde het, maar kon niet scoren, maar vervolgens stond Mark Schenk op de juiste plek om de treffer alsnog te verzilveren. Vijf minuten later was de eerste kans van Rijsoord in het duel pas, maar Nelson Costa de Brito, die voorheen op Voorne-Putten voor Brielle uitkwam, schoot naast. Niet veel later was er een slordigheid in de verdediging waarvan Danillo Alkema kon profiteren en hij bracht de stand weer in evenwicht, 1-1. Het duurde vervolgens tot negen minuten voor tijd dat Spijkenisse via een afstandsschot van Daan Bourgonje de fraaie 2-1 binnen schoot. Daarna was het billen knijpen. Men wist dat nog één doelpunt voldoende was voor de tweede periode, maar die bal wilde er niet in, waardoor de drie belangrijke punten voor Spijkenisse in de knip waren, maar de periodetitel naar op doelsaldo SC Feyenoord ging.

Punten belangrijk
Even baalden de spelers van Spijkenisse wel dat de extra prijs aan het einde van het seizoen niet gepakt werd, maar eigenlijk is de missie voor Spijkenisse gewoon zo snel mogelijk van die laatste plaatsen weg gaan. 'De drie punten zijn voor ons erg belangrijk. Dat is waar het nu in deze fase van de competitie om draait. In dit duel was er voor rust maar één ploeg die voetbalde. Dat waren wij. Je merkt dan ook dat de kansen niet echt er zijn, maar om te voetballen heb je wel twee ploegen nodig. Je merkte dat het na rust wel lukte. Het ging fantastisch tot de 1-0 en dan geven we het weer uit handen. Dan komen ze gelijk en duurt het lang voordat je alsnog de winnende maakt. Wij zijn niet de ploeg die het bij 1-0 wel even uitspelen. We waren na rust best dominant, maar spelen het dan niet uit', is het commentaar van oefenmeester Peter Wubben.

Nieuwe coach
Saillant detail voor trainer Marco van Rijn van Rijsoord was, dat hij volgend jaar de scepter zwaait bij Spijkenisse. Vooraf was hij spraakzamer dan na het duel. 'Ik heb over mijn toekomstige club bijna dagelijks contact met Imke van Dommelen. Dat heeft natuurlijk ook met nieuwe spelers te maken. Na dit duel staat er voor komende week weer een afspraak gepland hierover. Dat heeft overigens meer met mijn agenda bij de KNVB te maken', gaf Marco van Rijn aan. Na het duel was Van Rijn vooral teleurgesteld. 'Ik heb met mijn huidige ploeg niet de winst kunnen pakken, waar ik wel op had gehoopt. Ik ga nu eerst proberen deze ploeg in de hoofdklasse te houden en dan echt bij Spijkenisse beginnen. Wat ik van het team vond, ga ik niet zeggen. Dat is niet netjes richting de spelers, club en de huidige trainer Peter Wubben', gaf Van Rijn aan.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant