Spijkenisse kruipt langzaam uit het dal, na nieuwe winst

Sport 216 keer gelezen

Barendrecht – Voor Spijkenisse is het jaar prima gestart. Vorige week pakte de ploeg van Peter Wubben al de winst tegen Rijnvogels, zaterdag werd ook Smitshoek aan de zegekar gebonden. De ploeg uit Spijkenisse won met 0-3 (0-1) van de Barendrechters.

Door de zege is de ploeg eindelijk van de voorlaatste plaats af doordat 's-Gravenzande een punt pakte in het duel met Capelle. Men staat nu op de veertiende plaats in de hoofdklasse. Het was voor Spijkenisse de derde zege op rij.

Aanwinst scoorde
Al na elf minuten was het Mark Schenk die voor Spijkenisse de score wist te openen. Daarna bleef Spijkenisse wel kansen krijgen, maar wilden die er niet in. Tien minuten na rust was het Yassine Hamdani die de voorsprong wist te verdubbelen. De in de winterstop van SteDoCo overgekomen Mark Ripmeester, die overigens door Spijkenisse werd opgeleid, zorgde uiteindelijk voor de eindstand van 0-3. Smitshoek is over vier weken opnieuw de tegenstander van Spijkenisse, dan in het bekertoernooi. Zaterdag wacht Zwaluwen als tegenstander.