Hekelingen kwam zaterdag pas in de slotfase langs buurman Simonshaven en won met 2-1.
Hekelingen kwam zaterdag pas in de slotfase langs buurman Simonshaven en won met 2-1. Foto: Peter de Jong

Hekelingen in extremis langs buurman Simonshaven

Sport 657 keer gelezen

Hekelingen – Hekelingen heeft zaterdag prima geprofiteerd van het gelijke spel tussen Pernis en SCO'63. De ploeg van Guy Duijm wist buurman Simonshaven aan de kant te zetten met 2-1 (1-0). Door de zege is de ploeg nu tweede op de ranglijst.

Het ging wel moeizaam op sportpark 't Spui. Voor de thee was het Nick Boer die voor de openingstreffer zorgde. Na rust kwam Simonshaven langszij via Joram Bakker. Daarna kregen Tom Sumaiku en Youri van Marion een tweede gele kaart en moest Simonshaven met negen man verder. In de extra tijd lukte het Hekelingen pas om via Nick Bakker de winnende bal binnen te schieten.

Moeilijk
'Het was een moeilijke zege op een lastig veld. Het was echt vechtvoetbal. We hebben gedicteerd zonder echte kansen', vond Guy Duijm namens Hekelingen. Bij Simonshaven was het chagrijn groot. 'Ze waren gefrustreerd dat ze niet over ons heen konden lopen. Zelfs met negen man, waren er kansen voor de 1-2 voor ons. Dan valt hij ver in de extra tijd, dat is heel erg zuur. Daarnaast zijn ook nog eens twee doelmannen uitgevallen', gaf trainer Peter Hoek van Simonshaven aan. Hekelingen is komende week vrij en Simonshaven haalt in tegen WCR, dat slechts een punt meer heeft. Hekelingen staat op de ranglijst op de tweede plaats. Simonshaven staat voorlaatste in de vierde klasse H.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant