Abbenbroek was zaterdag de ploeg die met de winst aan de haal ging bij Simonshaven. Het werd aan de Schuddebeursedijk 1-4. Foto: Peter de Jong

Abbenbroek de sterkste in derby met Simonshaven

Sport 319 keer gelezen

Simonshaven – Simonshaven is er in de derby met Abbenbroek niet in geslaagd om de punten van de buurman af te snoepen. De formatie van Jaco Verhoev ging weer terug naar Abbenbroek met een 1-4 (0-0) zege op zak.

Simonshaven kwam in de derby nog op voorsprong via een treffer van Patrick van Veelen. Echter Jordi de Looze tilde de achterstand in zijn eentje om in een voorsprong door binnen vijf minuten twee keer te scoren. Vervolgens was het Jeroen Eerland met de 1-3 en kort voor het einde bepaalde Roy Verwijs de eindstand op 1-4.

Kansen
'Voor rust hadden wij hele grote kansen, maar dat gold ook voor Simonshaven. Achteraf was de zege voor ons zeker wel terecht. We hadden het echt wel moeilijk op sommige momenten tegen Simonshaven. We doen het goed in de eerste weken, maar we hebben ook niet de zwaarste tegenstanders uit de competitie gehad', gaf Jaco Verhoev namens Abbenbroek aan. 'Ik vond de nederlaag best zuur. We komen op voorsprong, maar na de 1-0 zakte het helemaal in bij ons. We hebben ons niet beloond met de kansen die we kregen. De uitslag is best geflatteerd', vond Peter Hoek namens Simonshaven. Zaterdag wacht voor hen NBSVV, voor Abbenbroek is WCR de tegenstander.