De SolaRoad is niet bestand tegen zware voertuigen.
De SolaRoad is niet bestand tegen zware voertuigen. Archieffoto: Foto-Ok.nl

Stopzetten van pilot SolaRoad roept vragen op bij LOB

Politiek 693 keer gelezen

Enige tijd geleden is de SolaRoad in gebruik genomen, een experimentele voorziening in het wegdek van de busbaan langs de Groene Kruisweg in Spijkenisse, waarmee zonne-energie wordt opgewekt. Al snel bleek dat het zonne-wegdek niet bestand was tegen de druk van de bussen, en werd het experiment stil gelegd.

LOB heeft het college gevraagd naar de stand van zaken en kreeg te horen: 'De SolaRoad functioneert wel, er zijn een paar panelen defect. De SolaRoad levert op dit moment energie aan het bedrijventerrein, er wordt alleen niet over gereden. Wij gaan er van uit dat de pilot voortgezet gaat worden maar hier is nog geen tijdspad voor bekend.'

De provincie heeft echter besloten om de pilot te stoppen en dat levert nieuwe vragen op van LOB. Fractievoorzitter Sip van der Weg wil weten of het college op de hoogte was van dit voornemen en waarom de raad niet geïnformeerd is over dit voornemen. Zijn fractie had immers vragen gesteld. Ook wil Van der Weg weten of de pilot in Noord-Holland is beëindigd en of de ondernemers op het bedrijventerrein op de hoogte zijn gebracht.

Als laatste wil Van der Weg weten of er een fietspad geschikt gemaakt kan worden voor een SolaRoad versie, aangezien de pilot met het fietspad in Krommenie wel succesvol was.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant