Hondenbelasting moet Doelbelasting zijn | GrootNissewaard.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo grootnissewaard.nl
Foto: Wilma Schout

Hondenbelasting moet Doelbelasting zijn

  •   438 keer gelezen   Politiek

De discussie over het wel of niet afschaffen van hondenbelasting blijft een heet hangijzer. Veel mensen vinden het niet erg om hondenbelasting te betalen, als ze maar zien dat er ook daadwerkelijk iets met die geïnde belasting gedaan wordt. Daarom zegt LOB: Behandel de hondenbelasting als doelbelasting!

Via een rondgang bij haar achterban is de fractie tot de groot aantal punten gekomen die het hondenbeleid in Nissewaard maken tot een hond-vriendelijke gemeente, zoals:

– De tweede hond niet duurder belasten dan de eerste hond (momenteel betalen eigenaren bijna € 100,- meer voor de tweede hond)

– Voldoende vuilnisbakken op straat

– Hondenpoepzak automaten op de plekken waar opruimplicht is

– Handhaving op opruim en aanlijnplicht

– Duidelijke bebording

– Omheinde uitrenvelden

– Losloopgebieden die niet grenzen aan drukke wegen

– Vaker opruimen van hondenpoep met zuigwagens waar geen opruimplicht is

– Het creëren van honden-zwemplekken

– Meer informatie op de gemeentelijke pagina over honden en hondenwelzijn (zoals bijvoorbeeld de pagina van gemeente Rotterdam)

– Educatie en voorlichting op (basis) scholen

– Geen afwachtende houding hebben t.a.v. Den Haag op het gebied van Hoog Risico honden, maar zelf een Plan van Aanpak ontwikkelen.

– Inzetten van voorleeshonden op scholen voor kinderen die moeite hebben met lezen , bezoekhonden in bejaardentehuizen/bij eenzame ouderen t.a.v. de eenzaamheidsbestrijding, etc. etc.

LOB pleit ervoor dat de invulling van deze en andere maatregelen wordt gerealiseerd in overleg met de inwoners en de direct omwonenden van de wijken en kernen.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768103&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226285&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>