Afbeelding
Foto: pixabay.com

ONS blij met extra kilometers Vervoer op Maat

Politiek 292 keer gelezen

De fractie van ONS is tevreden met de nieuwe aanbesteding van het doelgroepenvervoer. De nieuwe aanbesteding zorgt er onder andere voor dat de klanten meer kilometers te besteden krijgen voor vervoer. En dat is goed nieuws.

Vanaf 1 januari 2019 zal het bedrijf De Vier Gewesten het taxivervoer voor vijf jaar gaan uitvoeren voor ouderen en mensen met een beperking. Zij zullen gaan samenwerken met in onze gemeente bekende vervoersbedrijven. Voor de gebruikers zal er verder weinig tot niets veranderen, behalve dan dat zij meer gebruik kunnen maken van de vervoersdienst. Dit loopt op tot meer  dan 500 extra kilometers per persoon om te besteden. Een uitbreiding van 1270 naar 1800 kilometer. De extra kilometers geven naast meer bewegingsvrijheid ook handvatten om eenzaamheidsproblematiek helpen te voorkomen. De Vier Gewesten voert ook het leerlingenvervoer in onze gemeente uit.

Zeker nu het weer toch echt minder prettig wordt, is het goed om de gebruikers van Vervoer op Maat te wijzen op de mogelijk tot wachten in de hal van het gemeentehuis. Was eerst de leestafel al naar voren gehaald, sinds kort staan er twee banken om het wachten aangenamer te maken. De gemeente Nissewaard maakt hiermee een stap om het gemeentehuis steeds meer van de inwoners te laten zijn en als huiskamer van de gemeente gezien kan worden.

Het idee van een wachtmogelijkheid in het gemeentehuis voor gebruikers van Vervoer op Maat is gekomen van Spijkenisser Lilian van den Brande. Zij reageerde twee jaar geleden op de oproep van ONS om met 'Het beste idee van Nissewaard' te komen; kleine, praktische ideeën om de gemeente te verbeteren. 'Sommige ouderen die naar het centrum willen om te winkelen, zijn afhankelijk van Vervoer op Maat. Als de taxi's worden besteld voor de terugreis moeten ze vaak even wachten. Het lijkt mij goed als dat op een veilige, beschutte plek kan', verklaarde Lilian bij haar idee. 'Vanuit mijn werk als casemanager dementie Voorne-Putten en Rozenburg weet ik dat er behoefte aan is. Ouderen die bijvoorbeeld een afspraak hebben voor een nieuwe bril moeten ook naar het winkelcentrum.'

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant