Afbeelding
Foto: stock

Uitbreiding respijtzorg steunt mantelzorgers

Politiek 508 keer gelezen

De respijtzorg in Nissewaard wordt binnenkort uitgebreid met de mogelijkheid tot nachtelijke opvang voor de zorgbehoevenden. De mantelzorger wordt op deze manier even verlost  van zijn of haar taak om rust te vinden en de accu op te laden. ONS-raadslid Leon Soeterboek diende hiervoor in juli vorig jaar een motie in. Deze wordt nu gehonoreerd door het college met € 40.000 extra voor de respijtzorg.

Respijtzorg is vervangende mantelzorg. Dit is een tijdelijke overname van zorg met als doel de mantelzorger een adempauze te geven. Dit kan in de nacht en/of op de dag zijn. Mantelzorgers kunnen zo de zorg langer volhouden en nieuwe energie opdoen.

Alhoewel de respijtzorg in Nissewaard reeds goed geregeld is, ontbrak het nog aan nachtelijke opvang voor de zorgbehoeftige. Goede nachtrust is een essentieel onderdeel voor de mantelzorger om goed te kunnen blijven zorgen voor diegene die zorg nodig heeft. Als de nachten onrustig zijn kan de mantelzorger namelijk nooit zijn accu opladen.

Nachtelijke opvang is weliswaar niet dé oplossing , maar een aanvullende oplossing binnen het brede palet van respijtzorg. Altijd zal gekeken moeten blijven worden naar het individu. Wat voor de ene mantelzorger geldt, wil niet automatisch voor de andere gelden. Het beleid zal zo worden vormgegeven dat € 20.000 naar de inkoop van nachtelijke opvang gaat en € 20.000 naar de uitbreiding van andere vormen van respijtzorg.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant