Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

ONS Nisswaard presenteert plannen

Politiek 1.318 keer gelezen

Spijkenisse – Gisteravond presenteerde ONS Nissewaard haar verkiezingsprogramma. Tevens werden ook de twintig hoogste kandidaten van de lijst voor de gemeenteraadverkiezingen van 21 maart gepresenteerd aan pers en publiek.

Voor de meeste aanwezigen was het een grote verrassing dat Martijn Hamerslag de lijsttrekker wordt. Hij is daarmee sinds de oprichting van de partij de vierde lijsttrekker van de partij, die sinds 1994 meedoet in de gemeenteraad.

Altijd verantwoording
Sinds de partij is opgericht zit men in de gemeenteraad. 'Wij hebben altijd onze verantwoordelijkheid getoond door in het college te gaan zitten en dat willen we graag ook blijven doen', gaf oprichter Richard Sitton aan, die de kandidaten presenteerde aan de aanwezigen. Hij was vooral vol lof over de nieuwe lijsttrekker van de partij. 'Ik weet dat dit heel spannend is, uit mijn eigen tijd. Martijn startte ooit op plek 17.  Hij ontpopte zich snel als een kundig en betrokken raadslid. Toen we de derde wethouder mochten gaan leveren aan het college, stond Martijn Hamerslag er. Hij is een man met kennis van zaken en een waardige vierde lijsttrekker van de partij.'

Niemand uitsluiten
Net als tijdens de huidige regeerperiode zal ONS Nissewaard zich weer overal binnen de gemeente laten zien. 'Dat zal een positieve campagne worden. Wij houden er niet van om ons af te zetten tegen anderen. Er zullen vast wel wat kamikaze acties komen, maar daar vertel ik nog niets over, want de pers zit erbij', gaf Martijn Hamerslag aan. 'Ik heb het heel erg naar mijn zin en wil de klus waar we drie jaar geleden aan begonnen zijn graag verder afmaken. Ik wil heel graag doorgaan als wethouder. We hebben nog grote uitdagingen in de stad af te maken. Toen Kees Dijkman bekend maakte te stoppen als lijsttrekker en wethouder na deze periode, hebben wij hierover gesproken en zijn we er op een goede manier met elkaar uitgekomen dat ik lijsttrekker zou worden', laat Hamerslag weten. In de presentatie zegt hij veel te gaan doen met zijn maatje Jan Willem Mijnans die op de tweede plaats staat bij ONS Nissewaard. Toch zijn dit spannende verkiezingen, waarin SP en Groen Links hebben aangegeven niet met de verkiezingen mee te doen en de PVV een nieuwkomer  is die bij de Tweede Kamerverkiezingen de grootste partij van Nissewaard werd. 'Hoe het nu gaat lopen met de PVV gaan we zien. We gaan ze net als iedere andere partij open tegemoet. Wij willen natuurlijk de grootste worden, maar we sluiten hier in Nissewaard geen enkele partij uit', besluit Martijn Hamerslag

Veel nieuwkomers
Op de lijst van ONS Nissewaard staat een mix van raadsleden die al ervaring hebben en nieuwe gezichten die de partij willen vertegenwoordigen. Naast de koplopers Hamerslag en Mijnans staat op plek drie de hoogst genoteerde dame Nelleke Vonk Noordegraaf-Van Dijk. Hoogste nieuwkomer is Rob van der Waal uit Zuidland, de dorpskern waar ONS Nissewaard drie jaar geleden de minste stemmen van de gemeente behaalde. Hij runt onder meer een tennisschool. Vervolgens staan huidige raadsleden Leon Soeterbroek en Martin Polder op plaats vijf en zes. De volgende nieuwkomer is Jos Verhoeven uit Spijkenisse. Dan volgt de tweede dame op de lijst, Bianca Verwijs-Weerenstijn, die tijdens de vorige periode op nummer zeventien stond. De top tien van kandidaten wordt afgesloten met de huidige raadsleden Jeroen Postma en Jan van Dijk. Tijdens de komende raadsverkiezingen wil de partij zich richten op niet stijgende woonlasten. Iets waar de partij zich al voor hard maakt sinds de oprichting. Verder wil men schone en veilige wijken en buurten. Er moet meer geld voor het onderwijs komen. Belangrijk is vooral dat er overal in Nissewaard op scholen een bibliotheek is of komt. Er moet worden ingezet op ouderen, zodat die ook woningen hebben waar ze behoeften aan hebben. De partij die zich in de volksmond als sportpartij ontpopte houdt ook dat hoog in het vaandel staan. De woninginbraken en overlast dienen keihard te worden aangepakt. Tevens heeft men aandacht voor de toegankelijkheid van Nissewaard. Dat is een taak van de landelijk overheid, maar men wil nog meer gaan roepen in Den Haag wanneer men 'over de brug' komt met de ontsluiting van Nissewaard. Groen en Duurzaamheid zijn nieuwe zaken waar men aandacht voor heeft. Denk daarbij aan energie neutrale woningen. Tot slot wil men meer kansen voor jongeren. Voldoende starterswoningen, goede MBO scholen en start up's voor startende ondernemers. Daarnaast is de zorg ook enorm belangrijk. Onderdeel daarvan is een volwaardig ziekenhuis of medisch centrum en zorg voor ouderen, chronisch zieken en gehandicapten, die moeten kunnen blijven rekenen op de noodzakelijke zorg.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant