De onderzochte locaties in onze regio.
De onderzochte locaties in onze regio. Foto: provincie

Afgewezen locaties windmolens lijken weer in het vizier te zijn

Politiek 815 keer gelezen

De Provincie Zuid Holland is al geruime tijd in gesprek met de gemeenten op Voorne Putten over de windmolen / windenergie opgave. Enige tijd geleden zijn er met de gedeputeerde afspraken gemaakt over de locaties die voorzien zijn in de gemeente Nissewaard. Die afspraken zijn bekend gemaakt aan de gemeenteraad van Nissewaard en aan de inwoners van de gemeente. Kort gezegd: geen windmolens in de polders rond Zuidland en op de Beerenplaat; investeren in de alternatieve locatie aan de Plaatweg.

Deze week is bekend geworden dat de gemeente Hellevoetsluis uitstel heeft gekregen en voor de zomer van 2018 moet komen met een alternatief voor de locatie N57. Wordt die duidelijkheid niet gegeven dan wordt weer gekeken naar de locaties Zuidland en Beerenplaat.

De fractie van LOB heeft het college gevraagd of zij door de provincie is geïnformeerd over deze mogelijk nieuwe situatie. Ook wil LOB weten hoe het college denkt over de afspraken die er nu met Hellevoetsluis zijn gemaakt en wat ze gaat doen om de provincie te houden aan haar afspraken. Tenslotte wil de fractie weten of het college bereid is een krachtig signaal af te geven aan de provincie met de boodschap 'we hebben afspraken gemaakt, laten we ons daaraan houden'.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant