Bewoners rond metrostation Heemraadlaan verzetten zich tegen de komst van de nachtmetro.
Bewoners rond metrostation Heemraadlaan verzetten zich tegen de komst van de nachtmetro. Foto: Foto-OK.nl

PvdA en D66 pleiten voor nachtmetro

Politiek 258 keer gelezen

Spijkenisse - De afgelopen vergadering van de gemeenteraad van Nissewaard hebben de PvdA Nissewaard en D66 Nissewaard een motie ingediend om mee te doen aan de pilot van de regio om de metro langer door te laten rijden in de nacht. De motie werd ook gesteund door Nissewaard Lokaal.

Vanuit de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) is het voornemen om de metro een uur langer door te laten rijden in het weekend, zodat de verbinding tussen de steden in de regio langer is geborgd. Volgens PvdA-fractievoorzitter Wouter Struijk is dit een uitgelezen kans voor de gemeente Nissewaard om aantrekkelijker te worden voor mensen die in de nabijheid van Rotterdam gebruik willen maken van het Openbaar Vervoer. 'Spijkenisse is een satellietstad van Rotterdam. De verbinding met die stad is groot en zodra deze nog meer kan worden versterkt moeten we die kans grijpen. Als Rotterdam groeit moeten wij mee groeien en geen muren opwerpen', aldus Struijk. Een meerderheid van de gemeenteraad van Nissewaard stemde tegen de motie. Tot grote ergernis en verbazing van de PvdA Nissewaard. 'Natuurlijk moeten we rekening houden met eventuele overlast, maar dit momentum biedt daarvoor nu juist een kans. We gaan door niet mee te doen aan deze proef weer onaantrekkelijker worden voor jongeren, terwijl onze gemeente al enorm vergrijst', vervolgd Struijk.

De kosten voor de nachtmetro zijn volgens de partijen zeer beperkt, rond de € 11.000,-, en de metro's lijken vooralsnog door Spijkenisse te moeten rijden om te kunnen keren. Bewoners in de buurt van de metro vrezen voor overlast. Voor de PvdA is het wel noodzakelijk om in een overleg met nabije bewoners tot een compromis te komen. Na het tegenstemmen van de raad is dit echter niet meer mogelijk.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant