Lilian van den Brande heeft het beste idee ingediend voor een zitje in het gemeentehuis.
Lilian van den Brande heeft het beste idee ingediend voor een zitje in het gemeentehuis. Foto: ONS Nisswaard

Het beste idee van Nissewaard

ma 10 apr 2017, 16:34 Politiek

De fractie van ONS heeft eind vorig jaar de inwoners van Nissewaard opgeroepen om met kleine, praktische ideeën te komen om het in de gemeente leuker, mooier of beter te maken. Het beste idee komt van Spijkenisser Lilian van den Brande. Zij heeft het idee ingezonden om in het gemeentehuis een zitje te maken voor mensen die Vervoer op Maat gebruiken en zo in een veilige, beschutte plek kunnen wachten.

'Sommige ouderen die naar het centrum willen om te winkelen, zijn afhankelijk van Vervoer op Maat. Als de taxi's worden besteld voor de terugreis moeten ze vaak even wachten. Het lijkt mij goed als dat op een veilige, beschutte plek kan', aldus de Lilian. 'Vanuit mijn werk als casemanager dementie Voorne-Putten en Rozenburg weet ik dat er behoefte aan is. Ouderen die bijvoorbeeld een afspraak hebben voor een nieuwe bril moeten ook naar het winkelcentrum.'

De fractie van ONS was meteen gecharmeerd van het plan. Dit is een leuk, goed, praktisch en uitvoerbaar idee waar je een aantal mensen erg blij mee maakt, waren de opmerkingen tijdens het bespreken van de inzendingen. Zoals aangegeven in de oproep zal ONS samen met de indiener van het beste idee aan de slag gaan om het idee te realiseren. ONS zal daarvoor 250 euro investeren om de eerste zet te geven. Inmiddels is er overleg geweest met de gemeentesecretaris en de afdeling facilitaire zaken van de gemeente Nissewaard. Zij  hebben het idee ook omarmd. 'Dit past goed in onze plannen om de inwoners meer in het gemeentehuis te halen. Het gemeentehuis is namelijk van ons allemaal', reageert gemeentesecretaris Marc Weerts.

Andere ideeën
Het is niet eenvoudig om uit een stapel ideeën de beste te kiezen. Maar de criteria waren duidelijk. Het moest nieuw zijn, praktisch uitvoerbaar en een aanvulling om de gemeente te verfraaien of te verbeteren. Veel inzendingen gingen over het beheer van de gemeente. Zoals het verwijderen van een stukje plantsoen of het beter bestraten van een weg. Niet echt nieuwe ideeën, maar de inzendingen gaan niet verloren. In overleg met de afdeling Beheer van de gemeente wordt gekeken naar de opmerkingen die zijn gemaakt en zullen deze worden opgepakt. Andere ideeën die afvielen waren groots of maken al deel uit van bestaand beleid.

Uit de krant