Afbeelding

Raadslid Bal op pad met buschauffeur

Politiek 433 keer gelezen

Een keer in de tien jaar wordt het busvervoer op Voorne-Putten opnieuw aanbesteed. 

De afgelopen maanden is men gestart met het ontwerpen van een nieuw programma van eisen en dit is onlangs aan de gemeenteraad voorgelegd. Dit zijn de eerste stappen om vanaf 2019 het busvervoer op Voorne-Putten te regelen. 

De VVD-fractie van Nissewaard wil zich graag verdiepen in dit onderwerp, omdat er eens in de 10 jaar een besluit genomen moet worden, is het van belang om hier goed over na te denken. 

Daarom is raadslid Igor Bal afgelopen week op werkbezoek geweest en heeft hij een halve dienst met een buschauffeur meegereden. Tijdens deze rit is het gegaan over vraagstukken hoe het openbaar vervoer (OV) aantrekkelijker gemaakt kan worden en hoe Nissewaard en Voorne-Putten goed bereikbaar blijven met het OV. Wat zijn de behoeften van zowel de reizigers als van de buschauffeurs? 

'Deze gesprekken hebben ontzettend veel informatie opgeleverd, waarmee de VVD aan de slag kan om het busvervoer zo goed mogelijk te regelen voor de toekomst', aldus Bal.

Tijdens de commissievergadering van de gemeenteraad waar dit onderwerp besproken werd heeft collega -VVD'er Gert Kabbedijk aangegeven dat het een goede zaak is om ook het havengebied aan te sluiten op het busvervoer en te kijken naar de mogelijkheden om het doelgroepenvervoer en het busvervoer beter in elkaar te laten passen. Ook vroeg Kabbedijk aandachtvoor een betere bereikbaarheid van de kernen in Nissewaard. 'We zien de kernen graag beter bereikbaar, vanaf Spijkenisse en onderling en nu is het moment om daar stappen in te zetten.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant