Wie zorg nodig heeft, moet die krijgen.
Wie zorg nodig heeft, moet die krijgen.

PvdA wil dat zorg geboden wordt, ook als het geld op is

Politiek 2 keer gelezen

De Partij van de Arbeid Nissewaard heeft om meer financiële ruimte gevraagd voor het sociale domein, omdat de partij van mening is dat als het budget op is, maar er toch zorg nodig is, die zorg ook geboden wordt.

De gemeente heeft een zorgplicht, zo stelt de PvdA. Teruglopende budgetten binnen het sociale domein moeten niet binnen dat domein opgevangen worden.

Uit ander potje
'Wij zien kansen om geld dat nu aan andere doeleinden wordt besteed, zoals parkeren, cameratoezicht, citymarketing of een tweede natuurspeeltuin hiervoor te gebruiken, zodat de continuïteit van de zorg altijd gewaarborgd is', zo stelt fractievoorzitter Wouter Struik. Uiteraard vindt de partij het prima om tekorten binnen het domein op te vangen, als het college de veranderingen weet om te buiten naar kostenbesparingen.

Als er hulp nodig is moet deze echter altijd kunnen worden geboden en die ruimte mist de PvdA in de kadernota.Samen met LOB heeft de PvdA een amendement ingediend, dat echter niet op voldoende steun kon rekenen binnen de raad.

Uit de krant