Autoverkeer kan enkel via de rotonde Maaswijkweg-Joke Smitlaan bij de sportschool en het tuincentrum komen.
Autoverkeer kan enkel via de rotonde Maaswijkweg-Joke Smitlaan bij de sportschool en het tuincentrum komen. A.I. Prohuis

Korte Schenkeldijk blijft bereikbaar voor verkeer

Politiek 1.397 keer gelezen

GroenLinks heeft vragen gesteld over de verkeersontsluiting van de Korte Schenkeldijk. 

Fractievoorzitter Vera Bik gaf aan dat het op de tekeningen leek dat de korte toegang vanaf de rotonde Rivierenlaan niet bruikbaar zou zijn voor bestemmingsverkeer voor het sport- en tuincentrum.

Uit de beantwoording van de vragen door het college blijkt dat de parallelweg zal worden opgeknipt in verschillende delen. Het eerste deel vanaf de Rivierlaan zal dienen al ontsluiting van het uitvaartcentrum en geeft voor langzaam verkeer toegang richting de Korte Schenkeldijk, Lange Schenkeldijk en in de richting van het plangebied. De onderdoorgang van het fietspad Gaddijk, zal worden ingesteld als (brom)fietspad waardoor voor autoverkeer het plangebied niet toegankelijk is vanaf de Rivierlaan. Het derde deel van de ontsluiting van het plangebied tot de bestaande rotonde op de Maaswijkweg – Joke Smitlaan zal ingericht worden als een fietsstraat. Dat derde deel is ook de enige toegang voor het autoverkeer.

De ontwikkelaar zal zorgdragen voor de benodigde aanpassingen van de rotonde en neemt de kosten daarvan ook voor zijn rekening.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant