Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Marcel Spanjersberg stapt uit Belang van Nissewaard

Politiek 1.217 keer gelezen

Marcel Spanjersberg stapt uit de fractie van Belang van Nissewaard en gaat als onafhankelijk raadslid verder. Dat heeft hij vandaag bekend gemaakt.

Belang van Nissewaard geeft hem niet de voldoening die hij verwacht had, zo laat hij weten. Zijn vroegere fractiegenoten waren niet te spreken over de wijze waarop hij zich uitliet op social media. ‘Ik voel dat als een beknotting van mijn vrijheid van meningsuiting. Ik heb nimmer de wet overschreden, maar kreeg wel te horen dat ik met mijn uitlatingen de partij schade toebracht.’

Ook de aansluiting bij Belang van Nederland zit hem hoog. ‘Toen ‘Belang van Nissewaard’ werd opgericht en ik als kandidaat werd gevraagd is mij voorgehouden dat wij een lokale partij zouden zijn met geen enkele affiniteit van welke landelijke partij dan ook. Nu blijkt dat ‘Belang’ zeer intieme banden onderhoudt met de partij ‘Belang van Nederland’ [Wybren van Haga}. Mijn gewezen fractie en een deel van hun achterban zie ik nu terug op de kandidatenlijst met als lijsttrekker Dhr. van der Velden voor de provinciale staten verkiezingen Zuid Holland voor de partij van het tweede kamerlid ‘van Haga’. Uiteraard is het ieders goed recht om te sympathiseren met de partij van hun keuze. Voor mij is deze omschakeling een doorn in het oog. Persoonlijk sta ik niet achter het politieke gedachtengoed van ‘’Belang van Nederland’’ en is het voor mij onverenigbaar om mede namens deze partij als volksvertegenwoordiger zitting te nemen in de gemeenteraad van Nissewaard.’

In juli 2022 is Marcel Spanjersberg uit het bestuur van Belang van Nissewaard gestapt, mede op verzoek van de huidige fractie. Later kreeg hij te horen dat hij dat beter niet had kunnen doen, maar hij wilde niet op zijn besluit terugkomen. In die tijd waren er ook gesprekken om de partijnaam te wijzigen.

Op dit moment is Spanjersberg met ziekteverlof. Hij hoopt in mei terug te keren in de raad. Tijdens zijn ziekteverlof heeft hij de fractie verzocht om hem op te hoogte te houden van belangrijke zaken, maar hij heeft niets ontvangen. Hij kan zich niet vinden in het stemgedrag van de fractie en vindt de bijdrage van de fractie van Belang van Nissewaard te soft. Volgens hem klinkt te weinig het geluid van de inwoners.

Marcel Spanjersberg verwacht als onafhankelijk raadslid meer te kunnen opkomen voor de inwoners van Nissewaard, zonder een blad voor de mond te nemen.  Op de achtergrond zal hij bijgestaan worden door een aantal oud-gedienden vanuit de politiek.

Uit de krant

Uit de krant