Voorlopig geen Winterland in Spijkenisse.
Voorlopig geen Winterland in Spijkenisse. Archieffoto: Foto-OK.nl

ChristenUnie-SGP wil schaatsbaan terug

Politiek 1.599 keer gelezen

De ChristenUnie-SGP Nissewaard heeft in de gemeenteraad gevraagd naar de mogelijkheid om in Nissewaard opnieuw een schaatsbaan te realiseren. Een aantal jaren geleden was die er ook al, maar sinds de coronajaren niet meer. De ChristenUnie-SGP zou daar graag verandering in zien. 

Fractievoorzitter Bernard Tebrugge van de ChristenUnie-SGP licht toe: ‘We hebben in Spijkenisse een aantal jaren achter elkaar een schaatsbaan gehad. In Waterland, achter de Marrewijkflat en nabij het Theaterplein. De ijsbaan was bijzonder populair in onze gemeente. Bij de inwoners van Nissewaard, maar ook bij mensen van buiten onze gemeente. Wij zouden graag de gezelligheid, het ijsplezier en de fantastische sfeer die zo’n accommodatie geeft, terug willen zien.’

Kwestie van budget
Wethouder Hottentot reageerde namens het college minder enthousiast. Er is op dit moment geen budget. ‘Budget is een kwestie van keuzes maken’, aldus Tebrugge. ‘We reserveren ook middelen voor festivals in onze gemeente en het college wil wel dat er een kermis komt. Wij vinden een ijs- of schaatsbaan terug in onze gemeente minstens zo mooi!’ Bij een kermis betalen echter de exploitanten voor hun plek op de kermis, bij een ijsbaan komen de kosten voor de gemeente. Volgens de wethouder kost alleen de huur van de tent al € 70.000,00.

Uit de krant

Uit de krant