De bouwplannen op de voormalige caravanstalling kunnen niet rekenen op draagvlak.
De bouwplannen op de voormalige caravanstalling kunnen niet rekenen op draagvlak. Google Maps

Zorgen in Simonshaven over verkeer en bouwplannen

Politiek 1.403 keer gelezen

Nissewaard Lokaal heeft vragen gesteld over de verkeersveiligheid en de diverse bouwprojecten in Simonshaven. Zaken waarover bij de inwoners van die kern veel zorgen bestaan.

Al jaren geven de inwoners bij de gemeente aan dat er te hard wordt gereden, er daardoor geluidsoverlast is en dat de verkeersdruk toeneemt. Er is nog steeds niet gedaan aan deze verkeersproblematiek en nu blijkt dat eventuele maatregelen gekoppeld zijn aan het nieuwbouwproject op Ring 18a.

Tegen dit bouwproject zijn veel bezwaren van omwonenden. Deze week is er een nieuwe informatiebijeenkomst over dit project. Een ander project, waartegen geen bezwaar meer kan worden gemaakt, betreft de bouw van appartementen op Ring 14a - Hogeweg.

Nissewaard lokaal wil weten waarom het verkeersprobleem gekoppeld wordt aan een particulier nieuwbouwproject, waarvan de realisatie nog niet zeker is en waarom er enkel rekening gehouden is met de nieuwbouw op 18a en niet met Ring 14a. Wat gebeurt er als de nieuwbouw niet doorgaat? Tevens wil de fractie weten wat de rol van de gemeente is in het private project Ring 18a gezien de vele informatiebijeenkomsten. Ook de oprichting van de klankbordgroep roept vraagtekens op als er gekozen wordt voor een oplossing die niet met de groep is besproken.

Uit de krant

Uit de krant