Afbeelding

Stuur uw energierekening naar de SP

Politiek 1.495 keer gelezen

De energierekening stijgt enorm. Maar dit kabinet wil niets meer doen om de energierekening voor dit jaar te verlagen. De SP wil dat de energierekening dit jaar nog wordt verlaagd, zodat mensen niet in de problemen komen. Dat stelt de partij nu al voor, maar ze doet dit voorstel weer tijdens de Algemene Beschouwingen, het grote debat na Prinsjesdag over de plannen van dit kabinet.

‘Dit kabinet sluit de ogen voor de stijging van de energierekening. Daarom wil de SP dit duidelijk maken in de Tweede Kamer. We vragen een kopie (geen origineel!) van de rekening op te sturen zodat de SP kamer fractie deze tijdens het debat, samen met een hele stapel rekeningen van andere mensen, kan laten zien aan het kabinet. Het kan een kopie zijn van de rekening, een kopie van het voorschot dat is gestegen, of een ander document dat laat zien hoeveel iemand moet (gaan) betalen.’

Je kunt de kopie mailen aan: energierekening@sp.nl of uitprinten en sturen per post aan de SP Tweede Kamerfractie, Postbus 20018, 2500 EA Den Haag. Natuurlijk gebruikt de SP de informatie helemaal anoniem. Ze vraagt dan ook de persoonsgegevens die erop staan onleesbaar te maken.

De rekeningen moeten uiterlijk voor 16 september binnen zijn, dan kunnen ze deze kan gebruiken tijdens het debat met premier Mark Rutte en minister van financiën Sigrid Kaag.

Uit de krant

Uit de krant