De kans is groot dat er veel bomen onterecht gekapt worden.
De kans is groot dat er veel bomen onterecht gekapt worden.

VOOR Nissewaard vraagt om opschorten bomenkap

Politiek 288 keer gelezen

Eerder dit jaar vroeg VOOR Nissewaard aan het college om voorgenomen bomenkap op te schorten omdat er twijfels waren over de juistheid van de markeringen. De wethouder gaf destijds aan dat de gemeente vertrouwen had in de werkwijze van Bomenwacht Nederland.

Kort geleden bleek echter dat in de Oranjebuurt/Zeeheldenbuurt er 44 bomen aangemerkt waren om te worden gekapt. Na zorgen van de bewoners en een gesprek van een vertegenwoordiging van hen met de wethouder werd een tweede schouwing uitgevoerd. Uit deze schouwing bleek dat er maar liefst 38 bomen onterecht voor kap waren aangemerkt.

VOOR Nissewaard is blij dat er nu maar zes bomen gekapt gaan worden maar vermoedt dat er op meerdere locaties in Nissewaard bomen onterecht zijn gemarkeerd voor bomenkap. ‘Er lijkt structureel iets goed mis te gaan in het bomenbeheer’, zegt fractievoorzitter Stephan van Uden. 

De fractie heeft het college een aantal vragen voorgelegd over het bomenbeheer en de besluitvorming rondom bomenkap. Tevens vraagt de fractie opnieuw om opschorten van de algehele bomenkap (inclusief de aangekondigde dunning van het bosplantsoen) tot de gemeenteraad inzage heeft gehad in de juiste beoordelingen.

Uit de krant

Uit de krant