Afbeelding
Foto: PR

Kandidaat GroenLinks Nissewaard Ger Groenenboom wil best verhuizen

Politiek 436 keer gelezen

Spijkenisse - Er is een groot tekort aan betaalbare senioren-, maar ook aan starterswoningen. GroenLinks doet daar wat aan! Dat zegt Ger Groenenboom van Tol. Ze is opnieuw kandidaat voor GroenLinks voor de Gemeenteraad van Nissewaard. Ger is de kandidaat met de heel veel politieke- en levenservaring in Nissewaard.

‘Ik woon in een woning die veel te groot is voor mijzelf en zou best wel willen verhuizen naar een woning die flink kleiner is, maar wel betaalbaar! Mijn huis kan dan beschikbaar komen voor een jong gezin, want daar is het heel geschikt voor.’ Helaas loopt Ger tegen een luidschreeuwend tekort aan betaalbare seniorenwoningen aan. Dus zit ze vast in haar eengezinswoning in Spijkenisse Noord. ‘Maar als het even kan wil ik best verhuizen!’

Nissewaard heeft al tientallen jaren het beleid dat er wordt gebouwd voor mensen met een hoger inkomen. Goedkope woningen worden al vele jaren gesloopt om er veel duurdere huizen voor neer te zetten. Daarbij komt dat er veel te weinig wordt gebouwd of dat woningen niet worden aangepast om senioren een passende plek te bieden. Daardoor loopt de doorstroming ook deels vast en kunnen jonge gezinnen niet makkelijk aan een woning komen.

Ger Groenenboom: ‘Kijk, ik ben als senior ervaringsdeskundige! Ik weet hoe het is om als senior te leven in onze gemeente. Die kennis wil ik inbrengen in de Gemeenteraad, want dat is heel belangrijk in een vergrijzende gemeente. Ik weet hoe het is als het gaat om voorzieningen voor senioren, de zorg en het openbaar vervoer. Die kennis is heel belangrijk in een gemeentebestuur. Met mij in de raad wordt er niet gepraat over de senioren, maar met hen.’ Ger Groenenboom zat overigens al tweemaal eerder voor GroenLinks in de Gemeenteraad van Spijkenisse.

Ger Groenenboom is heel actief als het gaat over een groene en sociale gemeente, die oog heeft voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen. ‘We moeten niet alleen naar nú kijken, maar juist naar de toekomst van onze nazaten. We moeten ook een heel mooie wereld voor hen nalaten en niet alleen aan onszelf denken. Ook daarom moeten we heel zuinig zijn op onze dorpen, dat zijn de groene pareltjes van onze gemeente die maar al te vaak worden vergeten.’ GroenLinks Nissewaard doet mee met lijst 12.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant