Afbeelding
Foto: Danny v.d. Sluijs

Elaine van Halderen eerste nieuwkomer op ONS-lijst

Politiek 1.503 keer gelezen

Voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 is het ONS Nissewaard weer gelukt een sterk gevarieerde kieslijst samen te stellen. In de top 3 staat de eerste nieuwkomer en vrouw op de lijst: Elaine van Halderen uit Heenvliet. Een goed moment om haar voor te stellen.

Elaine van Halderen is geboren en getogen in Heenvliet, waar ze nog steeds woonachtig is. Ze is werkzaam als casemanager Dementie bij Careyn (Ketenzorg Dementie Zuid-Hollandse Eilanden) in alle kernen van Nissewaard. Vanaf 1 maart 2022 zal ze voor 1 dag in de week als praktijkondersteuner bij één van de huisartsen in Zuidland werkzaam zijn. In haar werk komt ze vooral in aanraking met inwoners met dementie en kwetsbare ouderen. Dit is met name in thuissituaties. Haar werk draait vooral om het regelen en uitvoeren van taken en de organisatie van zorg rondom deze kwetsbare inwoners.

Binnen haar werk zoekt ze veelal de samenwerking op met andere organisaties. Een echte verbinder dus. Zo is in 2019 het Zorgpad Dementie in het leven geroepen en begin 2019 is ook het spreekuur Casemanagement Dementie binnen het SMC opgezet. Initiatieven opzoeken en verbreden spreken haar aan en vindt ze erg belangrijk. Elaine geeft aan haar kennis graag in te willen zetten voor heel Nissewaard en dat de politiek daarbij helpt. ‘In de commissie Sociaal Domein komen veel onderwerpen voor waar ik affiniteit mee heb en mijn praktijkervaring kan gebruiken’, stelt Elaine. Uiteindelijk zullen de inwoners daar profijt van hebben, omdat ze weet waarover ze praat. Buiten haar werk om is zij vaak te vinden op haar paard in de Bernisse. Haar hobby’s zijn reizen, wandelen en het bezoeken van festivals. 

De komende tijd zal Elaine in de weekenden meelopen met de ONS eenddiensten. Stap op haar af en maak kennis met haar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant