Afbeelding
pixabay

Hoe staat het met de digitale vaardigheden in Nissewaard?

Politiek 187 keer gelezen

Onderwijs, bankzaken en zelfs het aanvragen van een paspoort kan tegenwoordig allemaal via het internet. Dat heeft een grote invloed op het leven van Nederlanders. Deze technologische ontwikkelingen biedt kansen, maar veel mensen lukt het niet deze ontwikkelingen bij te benen. Liefst 2,5 miljoen Nederlanders zijn waarschijnlijk digitaal onvoldoende vaardig. 

Gemeenten, provincies en waterschappen verstrekken steeds meer en steeds vaker digitaal informatie en verlangen dat burgers ook zoveel mogelijk gebruik maken van het internet. 

De CU-SGP fractie heeft het college vragen gesteld over deze digitalisering en wil o.a. weten of er bekend is hoeveel mensen in de gemeente geen gebruik maken van internet of het moeilijk vinden om met digitale apparaten te werken. Ook wil de fractie weten of er vanuit de gemeente ondersteuning wordt verleend aan mensen die niet digitaal vaardig zijn, of er fysieke loketten blijven en of misschien jongeren gekoppeld worden aan mensen die hulp nodig hebben.

Tenslotte wil de fractie weten of het college bekend is met de overheidssubsidies waar semi overheidsinstellingen en sociale organisaties gebruik van kunnen maken om digitale laaggeletterdheid tegen te gaan? En zo ja, of er dan ook ondersteuning is voor de organisaties in Nissewaard om deze subsidie te verkrijgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant