Door de brand kwamen vele inwoners zonder stroom te zitten.
Door de brand kwamen vele inwoners zonder stroom te zitten. Foto : Foto-Ok.nl

ONS Nissewaard stelt vragen over stroomstoring

Politiek 483 keer gelezen

ONS Nissewaard heeft in de vergadering van de commissie bestuur van 11 januari vragen gesteld over de grote stroomstoring van afgelopen week.

Na de uitleg van de burgemeester over de gevolgde procedures en een terecht dankwoord voor al die mensen en instanties die deze storing hebben verholpen had ONS nog wel twee vragen. 

De lengte van deze stroomstoring had onder andere tot gevolg dat het SMC uit voorzorg enkele operaties uitstelde, diverse winkels in de problemen kwamen met hun koel- en vriesinstallaties en vooral dat vele inwoners verstoken waren van elektriciteit. ONS heeft hierom gevraagd om bij de evaluatie met Stedin de mogelijkheid aan te dragen om een back-up systeem en/of aanvullende procedures op te tuigen zodat bij een eventuele volgende storing sneller kan worden omgeschakeld naar die betreffende voorzieningen. 

Tevens heeft ONS een vraag gesteld over het openstellen van het gemeentehuis in de avond. Een warme geste, echter de partij ontving signalen dat niet iedereen in de getroffen wijken bereikt is. De informatievoorziening hierover is vooral via de diverse social media gegaan maar niet iedereen maakt hier gebruik van. De burgemeester gaf hierop aan dat onder andere BOA’s en politieagenten de wijken ingegaan zijn maar dat dan niet iedereen bereikt is. Als suggestie gaf ONS daarop aan om bij een volgende calamiteit aanvullend weer met de ‘ouderwetse’ omroepwagen de wijken in te gaan. Deze suggestie werd door de burgemeester omarmd en zal ook worden meegenomen in de evaluaties die over dit incident zullen plaatsvinden.

Uit de krant