Op dit moment is er enkel een slagboom.
Op dit moment is er enkel een slagboom. Foto: Foto-OK.nl

Hekwerk om truckersparking Mosterweg

Politiek 438 keer gelezen

Spijkenisse - Gebruikers van de truckersparking aan de Mosterweg zijn blij dat er een beveiligd hekwerk om de parkeerplaats komt. De werkzaamheden zijn inmiddels van start gegaan.

De chauffeurs die de truckersparking gebruiken, klagen al jaren over onveiligheid, overlast en inbraken. Er is zelfs een complete vrachtwagencombinatie gestolen.

In deze kwestie verliep het contact tussen de gemeente en de chauffeurs stroef. Die laatste groep zocht contact met Peter van der Velden van Belang van Nissewaard, die de zaak regelmatig aankaartte in vergaderingen en uiteindelijk is er een constructieve samenwerking ontstaan. ‘We zijn blij met de inzet van Van der Velden’, geeft Martijn Vonk namens de chauffeurs aan. ‘De wethouder heeft de kwestie naar tevredenheid opgelost. Ik wil ook het hoofd van Parkeerbeheer bedanken voor zijn inzet en expertise.’

Ook Van der Velden zegt blij te zijn dat de zaak nu eindelijk opgelost is. ‘De chauffeurs voorzien ons dag in dag uit van allerlei goederen en je wilt dan ook dat de wagens op een veilige plek staan.’

Tot op heden was de parkeerplaats enkel afgesloten door middel van een slagboom, die het echter regelmatig liet afweten, zodat iedereen op het terrein kon komen.

Uit de krant

Uit de krant