A.I. Vernieuwing van de Voorstraat.
A.I. Vernieuwing van de Voorstraat. Afb. Nissewaard Woont

Vragen over woningbouw in Spijkenisse

Politiek 927 keer gelezen

Spijkenisse - LOB en CDA hebben vragen gesteld over een artikel in het AD m.b.t. de bouw van ruim 800 woningen in het centrum van Spijkenisse. 

Het gaat o.a. om ombouw en transformatie van het voormalige Saturnpand, winkelpanden in de Noordpassage, op de Voornstraat en op de Breestoep.

Niet in beleidsstukken vermeld
De fracties zijn blij met de ontwikkelingen, maar kunnen een groot aantal genoemde plannen niet terug vinden in de beleidsstukken. Ze willen nu van het college weten waarom de plannen niet eerst voorgelegd en toegelicht zijn aan de gemeenteraad.
Omwonenden worden verrast
LOB en CDA willen graag wijzen op de plannen die eerder dit jaar zijn ontwikkeld voor Waterland. Plannen die velen verrasten, zowel de gemeenteraad als de omwonenden. Dat heeft geleid tot veel onrust bij bewoners en discussies in raad en commissie Leefomgeving. Met het presenteren en benoemen van de plannen in een artikel in het AD verrast het College de raad en omwonenden opnieuw.

Duidelijkheid over afspraken
Gezien de concrete aantallen woningen, willen ze eveneens weten welke afspraken er zijn gemaakt met eigenaren en ontwikkelaars en in welke fase de bestemmingsplannen zich bevinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant