Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Spijkenisse moet volwaardig ziekenhuis hebben

Politiek 921 keer gelezen

Vorige week vrijdag zei burgemeester Aboutaleb van Rotterdam tijdens een gesprek op Radio Rijnmond dat hij weer een volwaardig ziekenhuis voor reguliere zorg in Spijkenisse wil hebben.

Willem Heijdacker, voorzitter van de stichting acute zorg VPR, reageert verheugd op die mededeling. De bestuurders van het Maasstad Ziekenhuis, het Van Weel Bethesda Ziekenhuis en het Spijkenisse Medisch Centrum vinden het echter niet realistisch, zo laten ze via RTV Rijnmond weten.

Heijdacker:  ’Het is belachelijk dat de ziekenhuisdirecties zich negatief uitspreken op de wens van Aboutaleb. Nu verschuilen zij zich achter het tekort aan personeel, maar zijzelf zijn zelf mede verantwoordelijk voor de afschaling van de capaciteit in 2013 in het voormalige Ruwaard van Putten Ziekenhuis en het daarna volgende faillissement. De eigen exploitatie van het nieuwe Maasstadziekenhuis en het geheel gerenoveerde EMC stond voorop. etc.

Wat er nu moet gebeuren is personeel aantrekken en opleiden tot het hoogste niveaus, zorgen voor een verruiming van de IC capaciteit. Ja, ook in onze regio waarbij de eilanden Voorne-Putten cruciaal zijn om ook (acute) zorg te kunnen bieden, samen met de zorgverzekeraars en de grote (chemische) industriële bedrijven.

Kijk wat er al bereikt is in de afgelopen vier jaar door inwoners en op de lokale en landelijke politieke agenda. De PvdA Nissewaard voorop, samen met PvdA in de Tweede-Kamer (zie de motie Ploumen waarmee de pilot is afgedwongen om het SMC om te bouwen tot een 1,5 lijnszorg ziekenhuis. De aankomende opkomstlocatie voor ambulances in Spijkenisse. Dat is een enorme stap vooruit, echter wat mij betreft nog te weinig. Een uitgebreider ziekenhuis in Spijkenisse met IC’s en een 24/7 SEH is een must voor onze regio. Als burgerinitiatief Stichting Acute Zorg VPR en als PvdA raadslid in de gemeente Nissewaard strijd ik voor een volwaardig ziekenhuis in Spijkenisse.’

Uit de krant

Uit de krant