Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

ONS tevreden met snelle opening wijkcentrum Waterland

ma 1 nov 2021, 10:00 Politiek

Spijkenisse - Het nieuwe wijkcentrum Waterland gaat naar verwachting snel open. In de commissie bestuur van dinsdag 26 oktober heeft ONS een aanvullende vraag gesteld over de almaar uitblijvende opening van het wijkcentrum Waterland. Bij de beantwoording vanuit het college op deze vraag kwam naar voren dat het wijkcentrum binnen niet al te lang open zal zijn voor haar gebruikers.

‘Er lagen vanuit ONS reeds schriftelijke vragen over dit onderwerp en normaal wachten we de beantwoording hiervan ook netjes af’, schetst ONS-raadslid Robert Vis. ‘Via de diverse social media en bewoners van de wijk kwam ONS echter onder andere ten gehore dat één van de bewonersgroepen vanaf deze week niet meer in hun huidige onderkomen terecht kon. De nog resterende activiteiten werden hierdoor dus nog meer beperkt. Een aanvullende vraag kon door deze ontwikkelingen dus volgens ONS niet uitblijven.’

In de rondvraag vroeg Vis of de wethouder vanuit de ontwikkelingen iets kon melden over de voortgang. Wethouder Hamerslag gaf hierop aan dat er deze dagen een constructief gesprek heeft plaatsgevonden met de vastgoedbeheerder van het pand en dat dit een positieve uitkomst tot gevolg had. De wethouder hield in zijn verdere antwoord nog wel een slag om de arm, maar zijn verwachting is dat de gebruikers uiterlijk binnen twee weken het wijkcentrum in kunnen en dus hopelijk ook snel hierna kunnen starten met hun activiteiten.

‘Met het opengaan van het wijkcentrum maken we een belofte waar uit ons verkiezingsprogramma van 2018, maar ONS is ook vooral blij voor de gebruikers en bewoners die na lang wachten eindelijk gebruik mogen gaan maken van hun wijkcentrum Waterland’, besluit Vis trots.

Uit de krant