Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

PvdA vraagt naar toekomstplannen Bernissesteyn

Politiek 574 keer gelezen

Zuidland - In de onlangs gehouden raadsvergadering vroeg Geert de Vries, raadslid van PvdA Nissewaard, naar de toekomstplannen van het verzorgingstehuis Bernissesteyn in Zuidland.

De toekomst van Bernissesteyn, een begrip in Zuidland en daarbuiten, is al langere tijd onduidelijk. Careyn, de eigenaar van Bernissesteyn, heeft jaren geleden al aangekondigd dat er eigenlijk voor een verzorgingstehuis als Bernissesteyn geen plaats meer is. Het besluit om Bernissesteyn af te stoten werd (gelukkig) iedere keer uitgesteld.

De Partij van de Arbeid heeft nu vernomen dat Careyn de knoop heeft doorgehakt en het verzorgingshuis in stand houdt. Careyn wil weer investeringen in het gebouw gaan doen en met de gemeente en andere partners in gesprek over de toekomst. Reden voor de PvdA om het college van Nissewaard te vragen of er al gesprekken gaande zijn over de verdere toekomst van Bernissesteyn. 

Wethouder Soeterboek bevestigde dat er op zeer korte termijn een gesprek staat gepland. De PvdA is blij met de positieve ontwikkelingen rondom de toekomst van Bernissesteyn en volgt de ontwikkelingen op de voet.

Uit de krant

Uit de krant