Afbeelding
Afb. PVV Nissewaard

PVV stelt vragen over de voortgang van windpark Brielse Maasdijk

Politiek 361 keer gelezen

Op 30 juni heeft de Raad van State uitspraak gedaan met betrekking tot regelgeving bij bouw van nieuwe windmolenparken. Hierbij zijn de Nederlandse windturbinenormen beoordeeld aan de hand van criteria die het Europese Hof hanteert. 

Het gevolg van deze uitspraak is, dat overheden de windturbinenormen in het activiteitenbesluit en de activiteitenregeling niet meer mogen gebruiken totdat de landelijke overheid op grond van Europese milieurichtlijnen een milieubeoordeling met betrekking tot windparken heeft gemaakt.

Op dit moment wordt het milieueffectrapport (MER) Windpark Brielse Maasdijk opgesteld. Deze maakt gebruik van de oude windturbinenormen, die in strijd zijn met de Europese regelgeving en waarbij de rechter onlangs heeft bepaald dat deze oude normen niet meer gebruikt mogen worden totdat nieuwe landelijke normen zijn opgesteld, die wel zijn afgestemd op Europese regelgeving.

De PVV heeft het college vragen gesteld over het proces en wil weten of ze doorgaat met de bijna afgeronde MER, wacht tot de landelijke normen zijn bepaald of gaat pionieren door zelf normen op te stellen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant