Tijdens Orange the World werd de sequoia in het oranje licht gezet.
Tijdens Orange the World werd de sequoia in het oranje licht gezet. Archieffoto: Foto-OK.nl

ONS zet Nissewaard in de schijnwerpers

Politiek 356 keer gelezen

Wie afgelopen week ‘s avonds theater de Stoep passeerde kon zien dat alle gebruikelijke paarse lichtjes plaats hadden gemaakt voor een vrolijke regenboog. Net als veel steden in de wereld liet Nissewaard hiermee haar teken van loyaliteit zien.

De zogenaamde multicolor verlichting is enorm in opmars en maakt het mogelijk gebouwen en objecten op een fraaie en thematische wijze in de schijnwerpers te zetten. Ook in Nissewaard is deze bijzondere verlichting op verschillende locaties terug te vinden. Naast theater de Stoep zijn onder andere de sequoiaboom op het Baljuwplein en het Marktplein op deze manier uitgelicht.
Tijdens de raadsvergadering van 30 juni diende raadslid Jos Verhoeven namens de fractie van ONS de motie ‘Light up Nissewaard’ in. ‘Nissewaard kent bijzondere plekken die we door middel van deze verlichting graag onder de aandacht brengen. Echter, de functionaliteit van de verlichting wordt nauwelijks benut. De verlichting staat eigenlijk altijd in dezelfde kleur en dat is zonde.’ De motie die bij meerderheid werd aangenomen, roept, door gebruik te maken van een jaaragenda, op tot het actief inzetten van de multicolor verlichting tijdens dagen waarin kleur een belangrijke rol speelt. Orange the world, Coming out day, Bevrijdingsdag en natuurlijk Koningsdag zijn hier enkele voorbeelden van.

Deze sympathieke ONS motie is door een meerderheid van de raad aangenomen. Er kan dus uitgekeken worden naar een kleurrijk Nissewaard!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant