Afbeelding
Foto: Nissewaard Lokaal

Nissewaard Lokaal stemt tegen poppenkast

Politiek 436 keer gelezen

Nissewaard Lokaal stemde, in de raadsvergadering van woensdag 30 juni, tegen een motie van ONS, VVD, PvdA en D66. De partij vond het poppenkast. In de motie vroegen de partijen om locaties op bijzondere dagen met multicolorverlichting uit te lichten. In Rotterdam wordt bijvoorbeeld de Erasmusbrug op bijzondere dagen speciaal verlicht. Zo kan de brug op Koningsdag oranje worden uitgelicht. De partijen willen dit ook binnen de gemeente Nissewaard realiseren.

Nissewaard Lokaal stond positief tegenover het idee van de motie, maar vond de motie zelf onnodig. Niet de gemeenteraad, maar het gemeentebestuur gaat hierover. Bovendien, zo vond Nissewaard Lokaal, had het gemeentebestuur zelf al besloten om theater De Stoep uit te lichten in regenboogkleuren tijdens de wedstrijd Nederland-Tsjechië. In een filmpje stonden wethouders Hamerslag en Struijk hier trots over te vertellen. Het maakte de motie, in de ogen van Nissewaard Lokaal, dan ook volstrekt overbodig. Tot ongenoegen van de coalitiepartijen.

De partij vond het zonde dat er tijd en aandacht werd gegeven aan een motie, die ook als rondvraag in de vergadering kon worden voorgesteld. In welk geval er ook uitvoering aan gegeven zou worden. ‘Dit is niets meer dan poppenkast, zodat bepaalde partijen weer mooi weer kunnen spelen’,  stelde Nissewaard Lokaal. ‘Wij staan achter het idee, maar we passen voor deze poppenkast.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant