Afbeelding
Foto: PR

Voorzitter en steunraadslid lokale D66 stapt over naar VOOR Nissewaard

di 29 jun 2021, 08:54 Politiek

Theo Op ten Berg stopt bij D66 en gaat aan de slag bij politieke nieuwkomer VOOR Nissewaard. Officieel heeft hij zijn vertrek al gecommuniceerd. De overstap komt niet geheel onverwachts. ‘VOOR Nissewaard kende ik al als burgerinitiatief. Roy Masthoff en Stephan van Uden zijn met VOOR Nissewaard al een tijd actief, sinds kort als partij en ik volg ze op de voet’, zegt Theo. 

En toen kwam het moment waarop duidelijk werd, dat D66 in Nissewaard niet mee ging doen met de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Landelijk partijbesluit. 

‘Ik wil lokaal politiek actief blijven. En van het één kwam het ander’, aldus Op ten Berg. ‘VOOR Nissewaard wordt geen lokale voortzetting van D66”, benadrukt Stephan van Uden, partijsecretaris en lijsttrekker van VOOR Nissewaard. ‘Wij varen een eigen koers. Met een eigen identiteit. En die is vrij van welk keurslijf of strak regime van welke landelijke partij dan ook. Feit dat een landelijk partijbestuur, van zelfs mogelijk een regeringspartij, beslist dat een lokale afdeling niet meedoet zegt genoeg.’

Met Theo krijgt VOOR Nissewaard iemand met jarenlange politieke ervaring aan boord. 

Als steunraadslid is hij ook bekend met het “reilen en zeilen” op het stadhuis. Ook hem viel op dat er zaken misten of anders zouden kunnen.

Verder is Theo werkzaam voor stichtingen, die werken binnen het sociaal domein voor de gemeente Rotterdam. Zijn kennis en ervaring zullen ook binnen VOOR Nissewaard zeker van pas komen. Theo is woonachtig in de Maaswijk en naast zijn werk ook voorzitter van tennisvereniging LTC Hoogvliet. 

Over zijn kandidatuur voor de komende verkiezingen zegt hij: ‘Mijn ambitie is om raadslid te worden namens VOOR Nissewaard. Opkomen voor de belangen van de inwoners. Samen werken aan een mooi(er) Nissewaard.’

Uit de krant