Afbeelding

PvdA verheugd over komst Kinderombudsman

Politiek 288 keer gelezen

Sinds een aantal jaar is binnen de gemeente Nissewaard een Ombudsman actief die helpt geschillen op te lossen tussen de gemeente en haar inwoners. Dit naar grote tevredenheid van bewoners en gemeente. In 2015 werd door de SP daarom al een motie ingediend om ook een kinderombudsman aan te stellen, zodat ook kinderen in Nissewaard een plek hadden waar zij met vragen en klachten terecht konden. De PvdA steunde deze motie van harte omdat de partij het belangrijk vindt dat ook de ideeën en klachten van kinderen gehoord worden. Helaas is er toen voor gekozen geen Kinderombudsman aan te stellen. 

Omdat er steeds meer oog komt voor de kansen die kinderen nodig hebben om gezond en gelukkig op te groeien en zij daarom het recht hebben om mee te praten over belangrijke dingen, zoals de ontwikkelingen binnen de Jeugdzorg, ontstaan er steeds meer initiatieven die hen die kans geven. Zo is in 2019 de eerste Kindergemeenteraad van Nissewaard al geïnstalleerd. 

‘Maar er gaan ook wel eens dingen verkeerd en dan hebben kinderen ook een plek nodig waar zij terecht kunnen met hun klacht’, zegt PvdA-raadslid Thérèse van Wassenaar. Zij vroeg onlangs opnieuw naar de mogelijkheid om een Kinderombudsman aan te stellen in Nissewaard. Tot haar grote vreugde blijkt het inmiddels toch mogelijk om dit te realiseren en zal mw. Goudsmit worden benoemd tot Kinderombudsman voor de gemeente Nissewaard. Zij is ook werkzaam als Kinderombudsman in nabijgelegen gemeenten. De PvdA is blij met de komst van mw. Goudsmit en wenst haar veel succes toe.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant