Afbeelding
Foto: Volkspartij Nissewaard

Volkspartij Nissewaard op de bres voor ondernemers Vlinderveen

Politiek 763 keer gelezen

Spijkenisse - De Volkspartij Nissewaard is de afgelopen weken in gesprek gegaan met verschillende ondernemers op winkelcentrum Waterland. 

Ten eerste om hen een hart onder de riem te steken vanwege de onrust die er is ontstaan over de ontwikkelingsplannen, anderzijds om het verhaal te horen van de lokale ondernemers, die behoorlijk schrokken toen zij kennis namen van de plannen die er zijn om zoals het er nu naar uitziet het winkelcentrum om te toveren in een dichtbebouwde bakstenen omgeving met hoogbouw en een school op het winkelplein. Voor een aantal ondernemers is er straks geen plek meer.

De Volkspartij bezocht Ronald Hoogendoorn van het Sportcentrum Spijkenisse en de familie Keus van Poolcentrum Keus Vlinderveen. Vanwege de coronamaatregelen mogen beide zaken niet open, waardoor er geen inkomsten zijn en het water de ondernemers tot ver boven de lippen staat. Zij kregen kortgeleden van de verhuurder te horen dat het huurcontract niet verlengd zal worden in verband met een ander bestemmingsplan. 

Het lijkt er volgens VPN op dat Realconomy en de gemeente de koppen bij elkaar hebben gestoken en zonder enig overleg en bekendmaking gezamenlijk tot een voortijdig besluit zijn gekomen. ‘Het is algemeen bekend dat gebiedsontwikkelaars, vastgoedbedrijven etc. uit zijn om keiharde knaken te verdienen; daar bestaan deze bedrijven immers van. Zij houden geen rekening met de situatie van de huidige ondernemers. Wie daar wel naar behoort te kijken is de gemeente Nissewaard.’ De Volkspartij Nissewaard stelt dat het plan niet nieuw is, maar dat ondernemers en bewoners niet het idee hadden dat het uitgevoerd zou worden en Vlinderveen een tweede Manhattan zou worden. 

Hoogbouw is niet nodig. Geef het plein een opknapbeurt en laat de inwoners het poolcentrum, het portcentrum, de tattooshop, het café en de snackbar bezoeken. Het poolcentrum en het sportcentrum hebben een sociale verbinding met de wijk. Veel jongeren sporten bij het sportcentrum, dat ook jongeren die tussen wal en schip zijn geraakt weer een doel geeft waardoor ook de overlast verminderd. In het poolcentrum zijn de afgelopen jaren veel competitiewedstrijden gespeeld.

De Volkspartij heeft besloten om pal achter de ondernemers en bewoners te gaan steun en te vechten voor het behoud van de ondernemingen op Vlinderveen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant