Afbeelding
Foto: pixabay.com

Nissewaardse VVD: ‘Voor ons is inburgeren meedoen en de taal leren’

Politiek 448 keer gelezen

De woordvoerders sociaal domein van de Nissewaardse gemeenteraad zijn vorige week geïnformeerd over de wijze waarop volgend jaar de inburgering georganiseerd gaat worden. ‘Bij inburgering is het belangrijk om zo snel mogelijk een baan te vinden en de Nederlandse taal te leren, deze combinatie versnelt het leren van de taal enorm!’, zegt Angelique Twisker, fractievoorzitter van de Nissewaardse VVD.

De gemeente Nissewaard zet bij de nieuwe wet inburgering, die naar verwachting ingaat op 1 januari 2022, in op het leren van de Nederlandse taal en meedoen in de samenleving. ‘Met de nieuwe Wet Inburgering krijgt de Gemeente de controle over de inkoop van taallessen en het bijbrengen van de Nederlandse normen en waarden.’

De Nissewaardse VVD vindt het belangrijk dat iedereen die zich blijvend in Nederland wil vestigen de Nederlandse taal beheerst en meedoet in de samenleving. ‘Tegelijk is het ook belangrijk dat er een goede aansluiting is op de arbeidsmarkt en de gemeente in nauw contact staat met lokale ondernemers, zo kunnen deze nieuwe Nederlanders ook daadwerkelijk snel een baan vinden. Het is dan ook goed dat de gemeente hier een pilot mee start om ondernemers te betrekken’, besluit Twisker.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant