Vera Bik en Henk Veerman vormen op dit moment het bestuur van GroenLinks Nissewaard.
Vera Bik en Henk Veerman vormen op dit moment het bestuur van GroenLinks Nissewaard. Foto: PR

GroenLinks Nissewaard gaat weer meedoen aan de verkiezingen

Politiek 436 keer gelezen

Op 27 februari vond de ledenvergadering plaats van de lokale afdeling van GroenLinks. Tijdens die vergadering is officieel een nieuw bestuur gekozen. Dat maakt de oprichting van de partij in Nissewaard definitief!

Het voornaamste doel van de ledenvergadering was het kiezen van het nieuwe bestuur voor GroenLinks Nissewaard, nadat er al een tijd een interim-bestuur actief was met Vera Bik als voorzitter en Henk Veerman als secretaris/penningmeester. Via een unanieme stemming hebben zowel Vera als Henk die rollen nu officieel op zich mogen nemen.

Bovendien werd er een besluit genomen over een mogelijke deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Het is één van de doelen van het nieuwe bestuur om via deze weg terug te keren in de gemeenteraad. De leden waren daar warm voorstander van! GroenLinks zal dus definitief terugkeren op de kieslijst. Uit een recente enquête onder de leden bleek al dat er kandidaten zijn die zich verkiesbaar willen stellen. Daarnaast zal er binnenkort een diverse programmacommissie opgezet worden, bestaande uit zowel jongere leden als de oude garde.

Het bestuur en de leden zijn in ieder geval enthousiast. GroenLinks Nissewaard gaat met volle moed en veel energie het komende jaar tegemoet om het beleid lokale beleid weer groener én socialer te maken. Echter, zij kunnen dit niet alleen! Daarom willen zij meteen een oproep doen aan organisaties binnen en inwoners van Nissewaard: Heeft u ideeën of aanbevelingen voor het verkiezingsprogramma? Schroom dan niet om contact op te nemen met de afdeling!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant