Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Verkiezingsmanifestatie roept vragen op

Politiek 568 keer gelezen

Spijkenisse - Nissewaard Lokaal en LieverLinks hebben schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van de verkiezingsmanifestatie van Forum voor Democratie.

Beide partijen stellen dat de coronamaatregelen niet in acht zijn genomen. Beelden van de bezoeken van Forum voor Democratie aan Vlissingen en Roosendaal lieten al zien dat de mensen te dicht op elkaar stonden en dat was ook in Spijkenisse het geval. Daarnaast werd na afloop bij de fotosessie met Thierry Baudet evenmin de anderhalve meter afstand aangehouden.

Nissewaard Lokaal en LieverLinks willen van het college weten of zij wisten hoe de bezoeken aan andere steden verlopen waren en waarom de manifestatie in Spijkenisse doorgang mocht vinden. Daarnaast willen ze weten waarom de handhavers niet opgetreden hebben met betrekking tot het niet navolgen van de anderhalve meter, zowel op het plein als bij de wachtrij voor de foto. Ook de burgemeester had de bijeenkomst kunnen beëindigen, toen bleek dat er geen afstand werd gehouden.

Beide partijen zijn niet te spreken over het signaal dat afgegeven wordt aan inwoners, ondernemers en organisatoren van evenementen die zich aan de regels proberen te houden, nu de manifestatie van Forum voor Democratie door kon gaan, terwijl de regels niet nageleefd werden en er niet ingegrepen werd. Op die manier, zo stellen de fractievoorzitters, is het ook mogelijk om een Spijkenisse Festival te organiseren met beide fractievoorzitters als sprekers en muzikale intermezzo’s.

Daarnaast zijn de fractievoorzitters niet te spreken over de veiligheidsmaatregelen op het plein. Tijdens de bijeenkomst kon zonder problemen een busje het plein oprijden, terwijl er normaal gesproken maatregelen worden genomen om dat te verhinderen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant