Afbeelding
Foto: ONS Nissewaard

Ook woningbouw in de kernen is nodig

Politiek 1.097 keer gelezen

In Zuidland wordt hard gewerkt aan het realiseren van (water) woningen in de Kreken van Nibbeland en seniorenwoningen en appartementen aan de Julianastraat.

Ook het stedenbouwkundig plan voor de laatste fase van ‘Het Krekenbos’ is gepubliceerd.  Dit is een bouwplan met veel bomen, wandelpaden, groene binnenplaatsen en een groene laan die aansluit op de rotonde bij V.d. Pols B.V/ Volgens ONS raadslid Rob van der Waal een schitterend plan, waardoor Zuidland er 150 extra woningen bij krijgt. ‘De nieuwe rijwoningen, tweekappers, vrijstaande woningen en kavels zijn voor Slandenaren een goede manier om door te stromen naar een grotere of duurzamere woning.’

Kernenvisie
Al hebben dorpen volgens ONS niet altijd meer huizen nodig. ’Het dorpse karakter hangt vaak samen met de kleinschaligheid. Het ons kent ons gevoel. Alleen de vergrijzing en de enorme druk op de woningmarkt zorgen ervoor dat dorpse mensen die willen verhuizen binnen hun dorp moeite hebben om woning te vinden. In dat geval is nieuwe woningbouw wenselijk.’ Of dit ook de gedachte van het college is, verwacht ONS te lezen in de kernenvisie. Deze wordt in maart verwacht bij de gemeenteraad en is onder andere samengesteld met inbreng van kernplatforms en andere stakeholders.

Bouwplannen
Naast plannen in Zuidland zijn er ontwikkelingen in Abbenbroek tegenover het oude gemeentehuis. Zal er op de huidige locatie van Albert Heijn in Heenvliet woningbouw komen (zodra deze is verplaatst) en komen er misschien woningen op de huidige tennisvelden. Ook in Geervliet zijn er plannen om woningen te plaatsen op één van de voetbalvelden en heeft Simonshaven plannen voor woningbouw rond de oude haven, maar hier ligt de provincie nog dwars.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant