Afbeelding
Foto: pixabay.com

CU-SGP stelt vragen over toeslagaffaire

Politiek 286 keer gelezen

De toeslagenaffaire heeft een ongekende impact op het leven van duizenden gedupeerden. Onder hen voor zover de gemeente weet 97 Nissewaardse gezinnen.

De belastingdienst mag de gegevens van die gezinnen niet overdragen aan de gemeente, die derhalve de betrokkenen opgeroepen heeft zich zelf te melden.

De ChristenUnie-SGP fractie heeft het college gevraagd of het aantal van 97 mensen klopt en hoeveel van hen inmiddels in beeld zijn. Gedupeerden kunnen zich melden bij de gemeente via toeslagen@nissewaard.nl

Het is belangrijk dat gedupeerde gezinnen snel hulp krijgen. Niet alleen om uit de schulden te raken maar vooral ook om sociaal en emotioneel weer stappen te kunnen zetten. Ook voor de kinderen uit die gezinnen is het nodig dat er rust ontstaat. De fractie wil dan ook weten waar de hulp uit bestaat en welk budget daarvoor gekregen heeft. Daarbij spreekt fractievoorzitter Bernard Tebrugge wel de hoop uit dat het bedrag geoormerkt is en dus echt voor deze doelgroep gebruikt gaat worden.

Ook wil Tebrugge weten of de gemeente Nissewaard bereid is om het voorbeeld van Rotterdam te volgen en de slachtoffers van de toeslagenaffaire eventuele gemeentelijke schulden kwijt te schelden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant